неділя, 29 липня 2007 17:34

Білоруських хліборобів підтримує "агітаційний потяг"

У Чечерському районі Гомельської області Білорусі вже тиждень працює "агітаційний потяг" для підтримки учасників збору врожаю. Він їздить в одинадцяти господарствах району.

— Потяг — це образна назва. Насправді залізниці в селах нашого району немає, — розповідає "ГПУ" Анна Малолєтнікова, 44 роки, завідувач відділу ідеологічної роботи Чечерського райвиконкому. — Люди з"ясовують зручний для господарства час, ретельно готуються, а тоді вирушають на фургончиках. Таку форму роботи винайшов штаб інформаційно-ідеологічного забезпечення "Жнива-2007".

У попередні роки механізаторів і комбайнерів у битві за врожай підтримували агітаційні бригади зі спеціалістами окремої галузі. Зараз до них їздять представники районного керівництва, працівники культури, медики, журналісти.

На запитання щодо матеріальної винагороди учасників "агітпотяга" Анна Малолєтнікова обурюється:

— Які гроші? Ви що? Люди це роблять за власним бажанням! Вони усвідомлюють, як важко нашим трударям. Їх потрібно підтримувати морально. За дуже короткий період треба зібрати усе зерно. Це наш хліб, наші гроші, наше завтра. У людей немає ані відпочинку, ані вихідних. Передовикам ми вручаємо вимпели і грамоти. Комусь дають літературу з бібліотеки.

Щоб зробити життя хліборобів комфортнішим і веселішим, члени агітбригад виконують музичні номери.

На час збору врожаю магазини в районі відчинені на кілька годин довше. Дитячі садочки не зачиняються цілодобово, працюють без вихідних. Усе це робиться для того, щоб трудівників, окрім жнив, нічого не хвилювало.

— Добрий день. На жаль, із вами зараз ніхто не може поговорити, усі працюють на жнивах. Залиште повідомлення після сигналу гімну, — звучить запис на автовідповідачі в сільраді села Меркуловичі. Потім — гімн Білорусі.

Агітаційна робота та активна участь у ній громадян є плановою. Президент Олександр Лукашенко, 52 роки, зберіг традицію суботників. Студентів та молодь заохочують вступати до Білоруського республіканського союзу молоді — найбільшої молодіжної організації на зразок радянського комсомолу. Його члени мають ряд пільг. До них краще ставляться викладачі в університетах, вони мають знижки при вході на дискотеки.

Зараз ви читаєте новину «Білоруських хліборобів підтримує "агітаційний потяг"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути