Ексклюзиви
пʼятниця, 15 жовтня 2010 06:57

Безрукий піаніст переміг у конкурсі талантів

Автор: фото з сайта www.whatsonxiamen.com
  Лю Вей у фіналі конкурсу ”Китай має талант” грає на піаніно пісню ”Ти прекрасна” Джеймса Бланта
Лю Вей у фіналі конкурсу ”Китай має талант” грає на піаніно пісню ”Ти прекрасна” Джеймса Бланта

23-річний Лю Вей переміг на конкурсі "Китай має талант". Він грає на піаніно пальцями ніг. Утратив руки в 10 років. Його вдарило струмом, коли грався в піжмурки. 45 днів пролежав у комі.

— Добре, що маю ноги, — каже Лю. — Спочатку мені було важко без рук. Я не знав, як можна вдягатися чи їсти. Мама сказала, щоб учився все робити сам, бо вона ж не вічна. У 18 років вирішив стати композитором і почав учитися грати на піаніно ногами. Тепер і на комп'ютері працювати мені так само легко.

На останньому конкурсному концерті 5 жовтня Лю заспівав пісню "Ти прекрасна", акомпануючи собі на піаніно. Журі сподобалася і гра, і голос. Лю Вею того дня виповнилося 23 роки.

— Фінальний концерт на шанхайському стадіоні зібрав 10 тисяч людей, — говорить один із членів журі, композитор Гао Сяосонь. — Лю заслуговує і на більшу аудиторію. Для нас не має значення вік чи соціальний статус конкурсантів. Ми шукаємо таланти, а не гламурні витребеньки.

Переможця запросили супроводжувати тайванську співачку Джолін Цай у світовому турне. Запропонували давати концерти в американському Лас-Вегасі протягом трьох місяців.

Схожі конкурси влаштовують у 30 країнах світу, зокрема в Україні. Шоу "Китай має талант" почалося у травні. Перед телевізорами воно збирає третину населення держави, тобто понад 400 млн людей.

Зараз ви читаєте новину «Безрукий піаніст переміг у конкурсі талантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути