Ексклюзиви
вівторок, 29 листопада 2011 06:45

Березовського можуть арештувати в Європі

Одна з європейських країн може видати ордер на арешт бізнесмена 65-річного Бориса Березовського, повідомляє російська преса. Раніше олігарха оголосили в розшук у рідній країні. Якщо Березовський сяде за ґрати у Європі, росіянам не вдасться домовитися про його екстрадицію на батьківщину.

Не повідомляють, яка країна готує ордер. Чотири роки тому наказ про арешт Березовського видала бразильська прокуратура у зв'язку з його інвестиціями у футбольний клуб "Корінтіанс". Заявили, що сяде у в'язницю відразу, щойно ступить на бразильську територію. Олігарх своєї участі у фінансових махінаціях не визнає.

Березовський був акціонером провідних національних телеканалів Росії. Йому також належала частина акцій "Сибнефти" — шостої за розміром нафтової компанії Росії. 1997-го його статки оцінювали у $3 млрд.

Був депутатом Держдуми. Після президентських виборів 11 років тому пішов із політики. Не раз критикував дії тодішнього російського президента Володимира Путіна. 2000-го той заявив, що не терпітиме закидів владі у засобах масової інформації, які контролюють олігархи. Тоді щодо Березовського порушили справу. Почали допити. Вісім років тому бізнесмен отримав політичний притулок у Великій Британії. Відтоді живе у Лондоні під ім'ям Платон Єленін. Після того, як виїхав, його заочно засудили у Росії за економічні злочини. Бізнесменові приписують відмивання грошей, розкрадання, а також заклики до повалення влади.

Зараз ви читаєте новину «Березовського можуть арештувати в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути