Ексклюзиви
пʼятниця, 21 січня 2011 00:00

Ящірка стріляє кров'ю з очей
5

Фото: фото з сайта www.tsn.ua

Самиця опосума Гайді стала найпопулярнішою твариною в лейпцизькому зоопарку в Німеччині. Інтерес до сумчастого ссавця виник через набуту косоокість. Ветеринари припускають, що проблеми з очима звір має через переїдання та відкладення жиру на морді. Знімки тварини потрапили в інтернет. На сайті соціальної мережі "Фейсбук" опосума записали до своїх друзів 65 тис. людей. У Німеччині почали випускати м'які іграшки, які нагадують Гайді.

Біля берегів Коста-Рики в Центральній Америці водиться рідкісна риба. У неї червоні губи, схожі на людські. Живе на глибині 30 м. Має сплюснуте тіло довжиною 9–15 см. Риба не вміє плавати, пересувається дном за допомогою плавників. Колір губ приваблює менших риб і молюсків, якими харчується хижак. Рот у нього малий, зуби дрібні. Щоб засмоктати здобич, складає губи в трубочку.

У тропічних лісах мешкає мишоподібний олень Канчілі. Він — найменше парнокопитне у світі. Є одним із найдавніших видів на планеті — живе на землі вже 35 млн років. Олень виростає до 55 см. Живе до 12 років. Самиці народжують не більш як двоє дитинчат. Тварини ведуть нічний спосіб життя, тому їх важко побачити. Канчілі харчується рослинами, комахами та трупами інших тварин. При переслідуванні він завмирає. Якщо його хапає сильніший хижак, відбивається і кусається.

Унікальною є ящірка, яка стріляє кров'ю з очей. Вона нагадує жабу, має голову, покриту з боків і на потилиці великими роговими шипами. Тіло пласке дископодібне, хвіст короткий. Шкіра ящірки густо вкрита різною за формую та кольором лускою. Щоб захиститися від нападників, тварина стріляє кров'ю з очей. Усередині ока стискається вена, кров під великим тиском рве стінки судини і вихлюпується на відстань до півтора метра. Ящірка завжди цілиться в очі противнику. За один напад може бризнути 20 разів. Кров ящірки має подразнювальні властивості завдяки мурашиній отруті, яка потрапляє в організм з їжею.

Свині з овечою шерстю живуть на фермі британської компанії "Піґ перодайс" недалеко від Стоунхенджа. Вони повністю вкриті хутром. Колір шерсті чорний, білий, рудий і коричневий. Вона допомагає тваринам зимою боротися з холодом, у літній час — із комахами. Свині набули популярності в Європі на початку XX ст. Потім вважали, що свині-вівці зникли. Згодом знайшли їх невелику кількість на фермі Австрії.

Зараз ви читаєте новину «Ящірка стріляє кров'ю з очей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути