В аргентинському місті Хенераль-Піко під час місцевого свята засмажили 13 тис. 713 кг яловичини. Це найбільше печені, яку готували за раз. Рекорд занесли до Книги рекордів Гіннеса.
М'ясо готували 90 кухарів на 25 т дров. Після того як рекорд зафіксували, стравою пригостили понад 30 тис. гостей свята. Продавали по $2,5 за 1 кг. Гроші на купівлю яловичини і плату кухарям виділив аргентинський уряд.
— Як правило, на родину з двома дітьми купували кілограм різних видів печені. Не розпродали десь 4 тонни. Їх віддадуть у притулки. Справжнім м'ясом у нас вважають тільки яловичину. Колись Аргентина була скотарською країною, тому існують сотні способів приготувати м'ясо. У нас навіть зі старої корови зроблять смачну печеню. Аргентинці більше довіряють кухарям-чоловікам. На святі до м'яса допустили менше 20 жінок, — розповідає Мігель Консерва, шеф-кухар ресторану "Ель Ґрата" у столиці Буенос-Айрес.
Попередній рекорд установили 13 квітня 2008 року уругвайці у Монтевідео. Вони приготували 12 т яловичини.
Коментарі