Ексклюзиви
понеділок, 09 червня 2008 18:03

Американський єпископ одружився з чоловіком

Єпископ англіканської церкви з американського штату Нью-Гемпшир 61-річний Джин Робінсон одружився зі своїм партнером Марком Ендрюсом. Вони прожили в цивільному шлюбі майже 19 років.

Церемонію провели в одному із соборів Нью-Гемпшира. Запросили близько 120 гостей. Більшість із них — представники організацій із захисту прав різноманітних меншин.

Кенон Джин Робінсон, батько двох дітей, заради партнера покинув дружину. Він заявляв, що Бог допоміг йому усвідомити себе гомосексуалістом. 2003 року Робінсона посвятили в сан єпископа англіканської церкви. Він став першим єпископом в історії конфесії, який відкрито заявляв про свій гомосексуалізм.

Задовго до посвяти Робінсон повідомляв про погрози з боку християнських фундаменталістських організації. Американське Федеральне бюро розслідувань (ФБР) забезпечувало єпископу цілодобову охорону.

Кілька років тому англіканські священики стали першими, хто почав укладати одностатеві шлюби в Канаді. Один із вищих постів у ієрархії церкви посідає Джефрі Джон. Він більше 20 років відкрито живе зі своїм партнером.

Зараз ви читаєте новину «Американський єпископ одружився з чоловіком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути