четвер, 19 квітня 2007 19:10

Африканський король одружився тринадцятий раз

Наприкінці минулого тижня 39-річний Мсваті III, король африканської країни Свазіленд, святкував власне тринадцяте весілля. Узяв за дружину 19-річну Пхінділ Нкамбуле.

Уперше король побачив дівчину два роки тому. Тоді вона вчилася у школі, але змушена була покинути науку, бо Мсваті III забрав її до свого палацу. Відтоді кожна дівчина зазвичай вважається зарученою із правителем і отримує від нього дорогі подарунки.

Мсваті III є другим із 210 дітей свого батька. У того було 70 дружин і на час смерті — більше тисячі онуків.

Новий король править Свазілендом із 18-ти років. Його країна, розташована на півдні Африки, має площу близько 17 тис. м кв. Це  трохи більше території Івано-Франківської області України.

У Свазіленді проживає близько мільйона людей. 70% із них заробляють приблизно долар на місяць. У країні один із найвищих рівнів ВІЧ-інфікованих, тому люди живуть у середньому до 33 років.

Минулий раз — дванадцятий — одруження короля Мсваті III супроводжувалося скандалом. Мати його обраниці звернулася в поліцію, коли її 18-річна донька не повернулася додому зі школи. Жінка дізналася, що дитину забрали двоє чоловіків.

Правоохоронці пояснили матері, що дівчина знаходиться у королівському палаці. Мовляв, правитель обрав її собі за дружину. Жінка хотіла подати на Мсваті ІІІ до суду, але потім дізналася, що донька погодилася вийти заміж за короля.

Зараз ви читаєте новину «Африканський король одружився тринадцятий раз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути