вівторок, 29 квітня 2008 15:38

Афганцям заборонять джинси й косметику

Депутати афганського парламенту планують ухвалити закон, який заборонятиме користуватися косметикою, носити джинси та мати довге волосся. Жінкам і чоловікам не дозволятимуть вступати в контакт у громадських місцях.

Таким чином уряд закликає громадян повернутися до ісламських цінностей і шанувати релігію. Днями афганські депутати намагалися заборонити трансляцію популярного в країні індійського серіалу. Кілька каналів влаштували страйк.

— На вулицях все частіше з"являються непристойно вдягнені жінки, процвітає проституція, — заявляє Хаджі Ахмад Шах, депутат із міста Кандагару. — Алкоголь можна купити навіть на ринку. Наше завдання — охороняти людей від антиісламського впливу.

Тиждень тому до страти засудили майже 100 людей. Їх звинувачували у державній зраді та злочинах проти ісламу.

Міжнародні експерти порівнюють нинішній уряд із режимом талібів, який панував у країні з 1996-го по 2001 рік. Талібський режим забороняв жінкам працювати, дивитися телевізор і займатися музикою. Закони обурюють місцеве населення.

— У нас і так багато проблем, — розповідає чоловік, одягнений в джинси, на площі в Кабулі. — Навіщо створювати додаткові, забороняючи людям насолоджуватися тими радощами, які в них залишилися.

Представники ліберальної партії Афганістану занепокоєні курсом уряду.

— На нас чекає нова ера талібів, — каже Наджіба Шаріф, заступник міністра у справах жінок. — Ми так довго боролися за свободу і тепер маємо зробити все, щоб її втримати.

Зараз ви читаєте новину «Афганцям заборонять джинси й косметику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути