Ексклюзиви
четвер, 16 жовтня 2008 17:52

Адвоката Ходорковського намагалися отруїти

  54-річна Карина Москаленко представляє інтереси Михайла Ходорковського та Гаррі Каспарова в Європейському суді з прав людини. У машині юристки днями знайшли ртутні кульки
54-річна Карина Москаленко представляє інтереси Михайла Ходорковського та Гаррі Каспарова в Європейському суді з прав людини. У машині юристки днями знайшли ртутні кульки

Невідомі намагалися отруїти російську правозахисницю Карину Москаленко, 54 роки, та її родину.

Юристка представляє інтереси ув"язненого бізнесмена Михайла Ходорковського, вбитої журналістки Анни Політковської та опозиціонера Гаррі Каспарова. Чоловік Москаленко, хімік за професією, знайшов у родинному автомобілі десятки кульок ртуті.

Правозахисниця працює у французькому Страсбурзі. У цьому місті розташований Європейський суд із прав людини. Каже, останніми днями почувалася зле.

— Не знаю, скільки часу ртуть була в автомобілі і як вона там з"явилася. За чотири дні в мене розпухло обличчя, почався сильний кашель, — розповідає Москаленко.

У поліції встановили, що знайденої ртуті для вбивства не вистачило б. Колеги потерпілої вважають, що її намагалися залякати. 15 жовтня Карина Москаленко мала бути присутньою на засіданні суду у справі Анни Політковської. Однак через проблеми зі здоров"ям пропустила його.

Москаленко також захищає інтереси постраждалих від російських військових чеченців. Каже, постійно отримує листи з погрозами вбити її за те, що "продала Родину":

— Я вже навіть не звертаю уваги. Головне — не дати себе залякати.

Зараз ви читаєте новину «Адвоката Ходорковського намагалися отруїти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути