вівторок, 25 грудня 2012 06:45

"Я по своєму коту визначала, буде кінець світу чи ні"

Автор: фото: Наталія Чубенко
  Активісти громадської ініціативи ”Чорний комітет” 20 грудня, напередодні очікуваного кінця світу, провели акцію під Адміністрацією президента. На столичну вулицю Банкову прийшли у протигазах, із двома пляшками безалкогольного шампанського. 23-річний Богдан Тицький заявив: громадськість сподівалася, що вибори змінять політичну ситуацію в Україні. Але цього не сталося, тому єдине сподівання народу — на кінець світу
Активісти громадської ініціативи ”Чорний комітет” 20 грудня, напередодні очікуваного кінця світу, провели акцію під Адміністрацією президента. На столичну вулицю Банкову прийшли у протигазах, із двома пляшками безалкогольного шампанського. 23-річний Богдан Тицький заявив: громадськість сподівалася, що вибори змінять політичну ситуацію в Україні. Але цього не сталося, тому єдине сподівання народу — на кінець світу

П'ятниця, 21 грудня, 9.15, майдан Незалежності в Києві. Табло на будинку профспілок показує -9°С. Поодиноких перехожих перестрівають чоловіки в костюмах Дідів Морозів. Чіпляються, щоб із ними сфотографувалися на тлі головної ялинки.

— Девушка, нет денег? У подруги одолжите! — каже актор до старшої жінки. Тицяє їй у руки двох білих голубів. — Не бійтеся, не накакають, у них там затички стоять, — регоче.

— Ви би, хлопче, так не сміялися перед кінцем світу, — жінка віддає йому птахів.

— А коли кінець світу? Скоро? От блін, я думав в обід похмелитися, тепер побіжу зараз! — продовжує сміятися, голубів забирає. — Треба гульнути перш, ніж усе почне валитися. — Гена, через 40 хвилин кінець світу, — кричить іншому Діду Морозу. Той зиркає на сіре небо. Обоє швидко зникають із майдану.

9.22. Повна жінка з коротким чубом виходить із підземного переходу. Насуває плетену шапку на вуха.

— Так ще ж рано, — каже в телефон. — Кажуть, кінець світу перенесли на 12-ту з копійками. А чого мені боятися? Як умирати, так усі разом.

9.40. Група старшокласниць фотографують одна одну на мобільні. Питаю, чи готові до кінця світу.

— У нас інші плани, ми ще заміж не вийшли, — щебечуть. — А в понеділок контрольна.

О 9.45 По східцях біля Головпоштампу збігає яскраво нафарбована жінка. Цікавлюся, що робитиме за 15 хв.

— Я думаю, що нічого такого не буде. У Китаї за розмови про кінець світу судять. Це навмисно хтось пускає неправдиву інформацію, щоб відволікати від реальних проблем. Іду оце пити коньяк у кафе, щоб зняти із себе негатив.

9.46. Молоді чоловік і жінка кидаються сніжками, бігають, сміються.

— Кінець світу буде через 16 мільярдів років, — вигукує чоловік. Його очі сяють. — Нам вистачить, — обіймає кохану.

9.48. Табло на будинку профспілок, де показують почергово температуру повітря, дату, час, рекламу, вимикається і стає чорним. За 15 с табло вмикають. На екрані, що займає всю стіну будинку, з'являється напис: "Доки жива вона, живий і ти".

— Кінець світу нам обіцяли 2003-го і 2006 року, — о 9.55 дівчина курить біля бордюру. Із кишені її куртки стирчать рожеві рукавиці. — Усякі дурні, типу Іри Білик, сидять у бункерах, на які повикидали страшні гроші. Ніхто не може знати, що буде завтра. І слава Богу.

— То вони навмисно набрехали, — вмішується в розмову чоловік із бородою. — Щоб на продуктах заробити. Я он кільки купив, майонезу, тушонки, бо довго зберігаються.

— Я по своєму коту визначала, буде кінець світу чи ні, — розповідає студентка подрузі. На годиннику 9.58. — Тварини катаклізми відчувають. Дивлюся, кіт спокійний, нори не риє, значить все ок.

— Зараз усі коти спокійні, бо їм відписали хати, — відповідає інша. Хіхікають.

10.00 на весь майдан роздається: бам-бам-бам!

— О, бабахнуло, — розставляє руки безпритульний із червоним обличчям і присідає. — Будем жить, — дає своїй супутниці, яка за кілька секунд до того рилася у смітнику, сигарету "Прима".

— Але в повній ж..пі, — відказує вона.

На табло з'являється реклама одягу від Кельвіна Кляйна. Великим ракурсом — жіночі сідниці у шкіряних штанях.

Зараз ви читаєте новину «"Я по своєму коту визначала, буде кінець світу чи ні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути