Ексклюзиви
середа, 28 лютого 2007 16:15

8-річний Коннор важить 90 кілограмів

 

— Коннор їсть, поки його не знудить. Уночі я чую, як він хрустить чіпсами. З носа в нього часто йде кров. Просила лікарів обстежити сина, але вони не знаходять нічого паранормального. Я думала, що це якась хвороба. Тоді можна було б дати таблетку і вилікувати його, — розводить руками 35-річна Нікола МакКеон з міста Ньюкасл, що у Великій Британії.

Після двох місяців фізичних вправ і суворої дієти її 8-річний син схуд на 9 кілограмів. Та все одно він важить утричі більше за звичайну дитину свого віку.

90-кілограмовий хлопчик поламав чотири ліжка і п"ять велосипедів. Йому не підходить жодна шкільна форма. За десять хвилин на прогулянці його починає нудити.

Місцеві соціальні служби погрожують забрати дитину в матері. Медики вважають, що причина надмірної ваги Коннора — потурання з її боку. Хлопчика хочуть помістити у притулок для дітей, які постраждали від жорстокого поводження дорослих.

Водночас Нікола запевняє, що її син "завжди був великим".

— Коли він був немовлям, мені доводилося давати йому пляшечку щогодини. І Коннор усе одно плакав від голоду. У 18 місяців він носив одяг для п"ятирічних. У п"ять років важив 57 кілограмів, — розповідає жінка.

Вона розуміє, що син їсть забагато, і намагається обмежити його в харчуванні. Нікола стверджує, що солодощі хлопцеві дають перехожі на вулиці.

В інтерв"ю місцевому телебаченню вона зазначила, що Коннор любить будь-які чіпси, курку карі, різні закуски. Поїдає ці страви в неймовірній кількості. Цілими днями сидить перед комп"ютером.

Експерт з дитячого ожиріння педіатр Майкл Маркевич упевнений, що ставлення Ніколи до сина можна порівняти з жорстоким поводженням.

— Вона любить його, але ця любов подібна до смертельної загрози. Мати повільно вбиває хлопчика, постійно підсовуючи йому їжу, — каже фахівець.

На днях Нікола МакКеон зустрічатиметься зі спеціальною комісією, яка й вирішить долю Коннора. Жінка відповідатиме на запитання дитячих дієтологів, психологів, педіатрів і офіцера поліції.

— Я боротимуся за сина. Не дозволю нікому забрати його в мене, — каже мати.

Проблема дитячого ожиріння актуальна для Великої Британії. 13,4% дітей до 10 років страждають від зайвої ваги. Ще десять років тому їх було менше 10%. У підлітків усе частіше виявляють серцеві захворювання та діабет. Раніше ці хвороби траплялися тільки в дорослих.

Зараз ви читаєте новину «8-річний Коннор важить 90 кілограмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути