Ексклюзиви
вівторок, 23 червня 2009 18:50

800 кілограмів волосся зібрали на ремонт дороги

Автор: фото з сайту www.picasaweb.google.com
  Храм Алаунгдау-Катапа назвали на честь одного з учнів Будди. Місцеві паломники переконані: саме його останки поховані в святині. Дістатися храму можна лише пішки або на слоні
Храм Алаунгдау-Катапа назвали на честь одного з учнів Будди. Місцеві паломники переконані: саме його останки поховані в святині. Дістатися храму можна лише пішки або на слоні

Волосся жителів азійської країни М"янма продадуть китайським фірмам, що виготовляють перуки. Гроші витратять на ремонт дороги до буддійського храму.

Збір волосся організували монахи з міста Мандалай. На заклик відгукнулися понад 30 тис. жінок і 100 чоловіків. Вони загалом здали 800 кг волосся. Довжина деяких пасом сягала 1,2 м.

— Кошти від продажу волосся мають частково покрити витрати на будівництво та розширення 25-кілометрової дороги до храму. А також 15 мостів, що вестимуть до нього, — сказав Шин Ваяма Нанде, абат буддійського монастиря у Мандалаї. Один із них назвуть "Мостом золотих пасом".

Храм Алаунгдау-Катапа, до якого будуватимуть дорогу, розташований у найбільшому національному парку М"янми. Місцеві віряни вважають, що в святині лежать останки учня Будди. Шлях до храму долають пішки або на слонах.

Іншу м"янмську святиню К"яйктійо обліплюють пластинами із золота. Храм побудували на камені, що стоїть край скелі. Місцеві паломники переконані: у ньому зберігається волосся Будди. Люди жертвують золото, бо вважають, що воно не дає храму впасти.

Зараз ви читаєте новину «800 кілограмів волосся зібрали на ремонт дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути