Ексклюзиви
середа, 04 квітня 2012 05:45

80 тисяч іспанців пікетували уряд

Іспанський уряд підвищить податки для великих компаній та уріже соціальні виплати. Такі кроки заклали в новий проект бюджету на 2012-й рік. Його називають найжорсткішим за останні десятиліття.

Напередодні засідання уряду в іспанській столиці Мадрид пройшов загальнонаціональний страйк проти заходів економії, податкової реформи і стрімкого зростання безробіття. Близько 80 тис. страйкарів пікетували уряд, банки, оптові ринки.

— Для нас настали важкі часи. Права, за які боролися наші батьки і діди, уряд хоче забрати, навіть не порадившись із народом, — каже безробітний 31-річний Анхель Андріно.

У сутичках на вулиці поранені троє мітингувальників і шестеро поліцейських. За дрібне хуліганство затримали 58 людей. Із ранку страйкарі обступили міністерство сільського господарства. Далі частина спробувала зупинити роботу одного з найбільших оптових ринків морепродуктів Меркамадрід. Продавці відмовилися приєднатися до страйку.

— Розумію страйкарів. Вони бояться звільнень. Але я щасливий, що маю роботу і не ризикуватиму місцем, — каже один із торговців 32-річний Педро Морено.

Загалом у різних містах Іспанії вийшли на вулиці близько 800 тис. людей. Нові страйки і мітинги планують на 1 травня. 23% іспанців безробітні, половина з них — молодь.

У неділю в німецькому Франкфурті-на-Майні близько 6 тис. людей також протестували проти антикризової політики в Європі. Частина демонстрантів почали громити вітрини, автівки, кидали в поліцейських камінням. Ті у відповідь застосовували гумові кийки і сльозогінний газ. Затримали майже півтисячі людей. Страйки проти кризи і жорстких заходів економії почалися в Німеччині понад місяць тому. Більше 2 млн держслужбовців за місяць протестів добилися підвищення зарплати на 6,3%.

Зараз ви читаєте новину «80 тисяч іспанців пікетували уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути