Ексклюзиви
вівторок, 16 січня 2018 00:20

74-річного японського мафіозі впізнали завдяки фото з інтернету

Автор: REUTERS
   Японець Сігехару Сіраї належить до одного з кланів якудза. Його торс щільно татуйований. Завдяки малюнкам чоловіка впізнали й затримали правоохоронці Інтерполу. Його депортують на батьківщину. Там судитимуть
Японець Сігехару Сіраї належить до одного з кланів якудза. Його торс щільно татуйований. Завдяки малюнкам чоловіка впізнали й затримали правоохоронці Інтерполу. Його депортують на батьківщину. Там судитимуть

Японського мафіозі 74-річного Сігехару Сіраї арештували в Таїланді 10 січня. Переховувався там 13 років. Одружився з тайкою. Чоловіка звинувачують у вбивстві лідера конкуруючої банди в Японії в середині 2000-х.

Сіраї спіймали завдяки фото в інтернеті. На них демонструє свої татуювання, типові для представника японської мафії якудза. Там вірять — тату свідчить про стійкість і толерантність до болю. У Сіраї вони майже повністю вкривають груди, руки та спину.

Світлини зробив і виклав у соцмережі місцевий хлопець. "Ви — мій кумир! Я матиму такий же вигляд, коли виросту!" — підписав. Фото побачили десятки тисяч користувачів. Серед них — співробітники тайського Інтерполу.

На знімках видно, що чоловік не має фаланги мізинця на правій руці. Це пов'язано з ритуалом якудза. Кожен, хто завинив, повинен відрізати собі частину пальця.

Сіраї був одним із восьми членів банди "Ямагуті-гумі", котрі вбили лідера ворожого угруповання 2003 року, стверджують у поліції. Сімох із них арештували.

Чоловік переховувався з 2005-го. З дружиною переїжджав із місця на місце. Через нестачу грошей ночували в міському парку. Там його й схопили.

При затриманні з'ясували, що паспорт і віза Сіраї недійсні вже понад 10 років.

Затриманий зізнався — належав до якудза. Причетність до вбивства заперечує. Тепер його депортують на батьківщину.

Якудза — традиційна форма організованої злочинності в Японії. "Ямагучі-гумі" — одне з найбільших угруповань. Спеціалізується на "кришуванні" проституції та нелегального грального бізнесу, торгівлі наркотиками, зброєю і боєприпасами, контрабанді та фінансових махінаціях. Свої татуювання учасники зазвичай не показують. Виняток — релігійний фестиваль Сандзя-мацурі. Тоді якудза виходять на вулиці з оголеними торсами.

Зараз ви читаєте новину «74-річного японського мафіозі впізнали завдяки фото з інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути