Пʼятниця, 29 квітня 2011 01:45

70-кілограмового тунця вважають дрібним

Автор: фото з сайта www.bigpicture.ru
  Рибалка в іспанському порту Барбате приймає зі шхуни зловленого 3-метрового тунця. Велику рибу підіймають із суден кранами
Рибалка в іспанському порту Барбате приймає зі шхуни зловленого 3-метрового тунця. Велику рибу підіймають із суден кранами

У вівторок в Андалусії на півдні Іспанії відкрили сезон вилову тунця. У чотирьох містечках його ловлять у місцевий спосіб "альмадраба".

— Ми не переймаєaмо сучасніших технологій. Цей метод перевірений і давній. Йому понад дві тисячі років, — розповідає Хосе Альварес, рибалка. — Нас таких залишилося десь 500. Це важче, ніж ловити із судна, бо приходиться лізти у воду. Але так ми не вбиваємо рибу, яку не зможемо продати. І звільняємо дельфінів, що випадково потрапили в сіті.

Навесні косяки тунців ідуть на нерест з Атлантичного океану в Середземне море. Біля берегів Андалусії рибалки натягують дві великі сіті. Коли косяк заходить, його зусібіч оточують шхуни. Тоді починають піднімати сіті. Чоловіки залазять у них і вибирають рибу. Найбільших тунців убивають гарпунами і піднімають на шхуни. Рибу, дрібнішу за 70 кг, відпускають. Цей спосіб вважають найекологічнішим.

Тунці мають 2,5 м завдовжки і важать в середньому 150–200 кг. 80% вилову продають японцям. Ті з'їдають за рік 43 тис. тонн тунця, половина якого — атлантичний та середземноморський. За кілограм цієї риби в японських ресторанах платять до 95 тис. ієн. Це 9 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «70-кілограмового тунця вважають дрібним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 901
Голосування Скільки часу Олексій Михайличенко протримається на посаді головного тренера київського "Динамо"?
  • 1) до зими
  • 2) до літа
  • 3) два роки
  • 4) повністю відпрацює трирічний контракт
Переглянути
Погода