Ексклюзиви
четвер, 30 грудня 2010 10:24

6-річна дівчинка вчить чоловіків контролювати гнів

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Шруті Пандей виконує одну з найскладніших вправ у йозі
Шруті Пандей виконує одну з найскладніших вправ у йозі

Наймолодший викладач йоги у світі 6-річна Шруті Пандей живе на півночі Індії. Два роки тому батьки віддали її до тренера 67-річного Харі Четана. За півтора року дівчинка навчилася сама проводити заняття.

— Я довго спостерігала, як виконує вправи мій брат. Він для мене авторитет. Коли нікого не було вдома, спробувала повторити рухи. Нічого не вдалося. Увечері, коли повернулися батьки, попросила, щоб віддали мене на заняття з йоги, — розповідає Шруті.

Брат Шруті, 11-річний Харш Кумах, у 5 років потрапив у місцеву Книгу рекордів. Він показав 84 позиції йоги. Хлопчик розповідає, що на відміну від сестри ніколи не хотів бути тренером.

Щодня о 5.30 дівчинка, одягнена в білі гетри і червону футболку, починає заняття у групі дорослих учнів. Наймолодшому з них 30 років. У групі переважно домогосподарки. Є кілька пенсіонерів і бізнесменів.

— Мені приємно, коли бачу, що дорослі слухають мене і роблять те, що показую їм. Почуваюся справжнім учителем, — розповідає Шруті.

Учні задоволені навчанням. Говорять, що завдяки дитині навчилися контролювати свої емоції.

— Я був запальний. Після занять можу контролювати свій несподіваний гнів, — каже 48-річний бізнесмен Локендра Пал Сінгх.

— Найбільше мені подобається у Шруті терплячість. Мені через вік важко робити певні вправи. Вона показує трохи легші позиції, — розповідає пенсіонер 90-річний Свамі Бхану.

Свого вчителя Шруті називає дідусем. Харі Четана каже, що деякі майстри за 30 років занять йогою не досягають такої вправності, як дівчинка.

Зараз ви читаєте новину «6-річна дівчинка вчить чоловіків контролювати гнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути