вівторок, 27 грудня 2016 00:10

60 в'язнів захопили тюремний корпус

Увечері 22 грудня в британській в'язниці Свейлсайд у графстві Кент понад 60 ув'язнених підняли бунт і захопили один із тюремних корпусів. Утримували його всю ніч. Псували майно, влаштовували безлад і підпали. Свої дії знімали на телефони та викладали в інтернет.

Для придушення бунту викликали підрозділи "Торнадо". Зрештою бунтівники здалися та повернулися до камер. Під час заворушень ніхто не постраждав.

У Свейлсайді відбувають покарання майже 1100 засуджених. Із них 500 довічно. Під час нещодавньої перевірки стан в'язниці визнали незадовільним і небезпечним. Камери виявилися брудні. Повідомляли про зґвалтування, жорстокі бійки, каліцтва й доведення до самогубства серед засуджених.

Тюремного персоналу бракує. Люди масово звільняються через низькі зарплати та постійний стрес. Понад дві третини засуджених переживають за свою безпеку, за даними опитування. Це значно більше, ніж в інших виправних закладах. Те саме стосується і працівників тюрми.

— Я щодня переймаюся, як чоловік іде на роботу. Сиджу із нашою двомісячною донькою і молюся, аби з ним усе було гаразд. Неправильно, коли люди змушені так ризикувати собою, аби заробити на життя, — каже дружина одного з охоронців Жасмін Ньюбері.

Це четверте значне заворушення в британських в'язницях за останні два місяці. Тиждень тому бунт підняли 600 в'язнів у тюрмі Бірмінгема. Захопили кілька відсіків в'язниці, аптеку, спортзал і склад технічних засобів охорони. Скаржилися на неможливість користуватися спортзалом, заборону перегляду телебачення. А також на погане харчування та відсутність гарячої води. Бунт удалося придушити за 12 год.

Зараз ви читаєте новину «60 в'язнів захопили тюремний корпус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути