Ексклюзиви
четвер, 24 вересня 2020 00:21

400 кілограмів кокаїну везли депутатам

400 кг кокаїну, знайденого два роки тому на території російського посольства в Буенос-Айресі, мали привезти російським депутатам. Канал налагодили через МЗС Росії.

Розслідування провела організація Центр "Досьє". Її заснував російський бізнесмен-емігрант Михайло Ходорковський. Мали покази свідків і 402 год. записів розмов через засоби прихованого прослуховування.

Ймовірним організатором поставок називають Андрія Ковальчука. Його затримали в Німеччині, згодом видали РФ. Після початку розслідування розповів, що нібито був агентом російських і німецьких спецслужб, брав участь в операції з приєднання Криму 2014-го. За це отримав медаль. Також стверджував, що його кураторами були заступник директора консульського департаменту МЗС Росії в Аргентині Олександр Незимов і головний радник латиноамериканського департаменту Петро Польщиков. Останнього знайшли мертвим у Москві за три тижні після виявлення кокаїну.

Наприкінці лютого 2018-го в школі при посольстві Росії в Аргентині знайшли 12 валіз із майже 400 кг кокаїну. Вони були зареєстровані як дипломатичний багаж. Для встановлення осіб, причетних до наркотрафіку, кокаїн замінили на борошно й відправили до Москви. Везли російською дипломатичною поштою.

Використали літак спеціального загону "Росія", яким користується секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев. Наркотики призначалися для депутатів обох палат парламенту Росії та інших вищих чиновників. Російське розслідування в цій справі триває. Кажуть, висновки експертів Ходорковського поспішні. Спочатку розглядали версію, що кокаїн у літак підкинули.

Зараз ви читаєте новину «400 кілограмів кокаїну везли депутатам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути