вівторок, 17 квітня 2007 17:50

32 студентів застрелили у Політехнічному університеті

Автор: фото: REUTERS/Chris Keane
  Студенти Політехнічного університету, що в американському штаті Вірджинія, зібралися у парку студмістечка пом’янути розстріляних товаришів
Студенти Політехнічного університету, що в американському штаті Вірджинія, зібралися у парку студмістечка пом’янути розстріляних товаришів

У понеділок о 7.15 ранку з одного з гуртожитків у студмістечку Політехнічного університету Вірджинії, що у США, зателефонували до служби порятунку 911. Виявилося, що невідомий застрелив двох студентів: хлопця та дівчину.

За три години загиблих було вже 32. Убивця пройшов через усе студмістечко до інженерного корпусу університету, де влаштував найкривавішу стрілянину в історії країни.

Після перших двох убивств керівництво університету розіслало студентам і викладачам електронного листа. Повідомили, що сталося вбивство і на території студмістечка перебуває озброєний чоловік. Ще в одному листі зазначалося про скасування занять. Багато студентів і батьків були обурені тим, що його розіслали лише через дві години.

— Це просто смішно, — каже студент Джейсон Піатт. — О сьомій ранку в гуртожитку когось застрелили, а листа розіслали о 9.22. При цьому студмістечко не закрили і не відмінили пари.

На другому поверсі інженерного корпусу навчального закладу озброєний чоловік заходив з однієї аудиторії в іншу, розстрілюючи всіх присутніх. Деякі студенти барикадували двері партами. Інші стрибали з вікон. Із переломами кінцівок їх доправили до лікарень.

Убивця блокував ланцюгами двері в коридорах, щоб затримати поліцейських. Коли до нього дісталися, чоловік устиг вчинити самогубство — вистрелив собі у голову. Злочинцем виявився 24-річний студент із Китаю. На навчання у Вірджинію він приїхав рік тому.

— Подейкують, що шукав хлопця, з яким його зраджувала дівчина, — каже студентка Трішія Санґаланґ.

Після стрілянини у США знову заговорили про проблему доступності зброї. Щоб придбати будь-яку вогнепальну зброю у Вірджинії, наприклад, потрібно лише отримати дозвіл. Його видають усім охочим. Попереднього навчання проходити не треба. Студенти в Політехнічному університеті штату можуть ходити озброєними територією студмістечка.

Події у Вірджинії отримали найширший резонанс. Раніше 1991 року в ресторані техаського міста Кіллін колишній солдат Джордж Хеннард, 35 років, убив 23 відвідувачів. Минулого жовтня невідомий позбавив життя 10 учениць початкової школи в Пенсильванії. Потому сам застрелився.

Зараз ви читаєте новину «32 студентів застрелили у Політехнічному університеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути