середа, 27 липня 2011 00:45

220 мільйонів фунтів отримає після розлучення дружина Березовського

Автор: фото з сайта www.blogspot.com
  Галина Бешарова відсудила у колишнього чоловіка  гроші, акції та елітні апартаменти на найдорожчій вулиці в центрі Лондона
Галина Бешарова відсудила у колишнього чоловіка гроші, акції та елітні апартаменти на найдорожчій вулиці в центрі Лондона

22 липня британський верховний суд затвердив умови розлучення російського олігарха 64-річного Бориса Березовського та 52-річної Галини Бешарової. Угоду тримають у таємниці, але експерти припускають, що Бешарова могла відсудити близько 220 млн фунтів. Це майже 3 млрд грн.

— Британська юридична система добре продумана й має стати прикладом для інших. Тамтешні судді не лише непідкупні, а й чесні, — каже Галина Бешарова. — У шлюбі чоловік і дружина вносять різний, але рівний внесок у родинний добробут. І якщо розлучаються, це повинно бути правильно відображено в рішенні суду.

Формально подружжя було у шлюбі 18 років, мають двох дітей. Але насправді вони прожили разом лише перші два роки. Із середини 1990-х Березовський живе з 42-річною Оленою Горбуновою. Вона також народила йому двох дітей. Галина подала на розлучення, коли чоловік почав публічно називати дружиною свою співмешканку.

— Після 18 років шлюбу дружина має право на поділ майна навпіл. Адвокати чоловіка могли торгуватися на тій підставі, що все-таки більшість грошей заробив він, — каже лондонський адвокат із розлучень Девід Пікерінг. — Тому реально Галина могла отримати від 30 до 40 відсотків, тобто від 165 до 220 мільйонів фунтів.

Офіційні статки Бориса Березовського оцінюють в 550 млн фунтів.

Розгляд справи тривав близько 5 хв., після чого суддя виніс так звану умовну ухвалу. Вона набирає чинності за шість тижнів, якщо в цей термін сторони не заявлять про будь-які перешкоди справі.

Угоду підписали за взаємною згодою. Березовський позову не оскаржував. Визнав, що поводився з дружиною несправедливо і вона заслуговує на компенсацію. На суд ні Березовський, ні Бешарова не прийшли.

Галина з двома дітьми-підлітками живе в пентхаусі на Кенсінгтон Пелес Ґарден — найдорожчій вулиці Лондона.

Найдорожче розлучення відбулося 1999 року. Австралійський медіа-магнат Руперт Мердок розійшовся з Анною Торв через його службовий роман. Дружина отримала $1,2 млрд цінними паперами. Інший медіа-магнат Самнер Редстоун під час розлучення виплатив екс-дружині Філіс понад $1 млрд. І одружився з молодшою на 39 років. Саудівський магнат Аднан Кашоггі пішов на мирову з адвокатами дружини Сорайї, виплативши їй $874 млн. Дружина екс-губернатора Чукотки Романа Абрамовича Ірина отримала близько $300 млн після розлучення. Американський баскетболіст Майкл Джордан прожив із Хуанітою 17 років. Коли розлучалися, залишив їй $150 млн.

Зараз ви читаєте новину «220 мільйонів фунтів отримає після розлучення дружина Березовського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути