пʼятниця, 26 травня 2017 06:56

22 людей загинули після концерту

Автор: www.dailymail.co.uk.
  Люди розходяться після вибуху на стадіоні у Манчестері. У Великій Британії оголосили найвищий рівень загрози терактів
Люди розходяться після вибуху на стадіоні у Манчестері. У Великій Британії оголосили найвищий рівень загрози терактів

У понеділок після концерту співачки Аріани Гранде на стадіоні в британському Манчестері підірвався смертник. Загинули 22 людей. Поранені майже 60.

Першими серед жертв ідентифікували дівчат 18, 15 і 8 років. 48-річна мати наймолодшої — у критичному стані. Їй не сказали, що донька загинула. Впізнали подружжя поляків. Приїхали забрати дітей після заходу. Також убиті три жінки. Під час вибуху закрили своїх доньок і племінницю.

— Він підірвався серед натовпу на виході, — розповідає 19-річна Джоанна Міллі. — Я стояла неподалік. Усі виходили з друзями чи родичами. Тому так багато поранених і вбитих близьких. Мені розірвало щоку. Але я розуміла, що мама хвилюватиметься. Навіть не чекала на медиків. Коли охорона нас виводила, бачила тіла тяжко поранених. Таксисти розвозили всіх безкоштовно. З дому поїхали до лікарні, щоб зашити рану. Лікар подивився і сказав: "Господи, вона вся у шматках чужої шкіри і кісток. У волоссі чиясь кров".

Терористом виявився 22-річний Салман Абеді. Підготовку пройшов у Сирії. У поліції кажуть — підірвав саморобну бомбу, начинену цвяхами.

На стадіоні діяв сам, але готуватися йому допомагали. Уже заарештували трьох людей, яких підозрюють у спів­участі.

У понеділок вдень Салман приїхав потягом із Лондона. З кимось зустрівся у Манчестері. На стадіон добирався громадським транспортом.

Родина емігрувала з Лівії до народження Салмана. ­Пояснили, що режим Каддафі переслідує їх через релігію. Абеді переїхали до Манчестера вісім років тому. У сім'ї понад 10 дітей. Дівчата отримували домашню освіту. Мати також рідко виходила з дому. Однокласники кажуть, що Салман був спокійний. Грав у шкільній футбольній команді. Ніколи не цікавився релігією. Був фанатом відеоігр. 2011-го батько родини подався воювати до Лівії. Часом до нього їздив Салман. У поліції мають докази, що в Сирії спілкувався з вербувальниками "Ісламської держави". Удома в нього знайшли ще одну бомбу й хімікати для виготовлення вибухівки.

— Мене допитали, бо я є на одній фотографії із Салманом у "Фейсбуці", — каже друг Абеді. — Але ми не маємо жодного відношення до "Ісламської держави". Після своїх поїздок до Африки Салман став інший. Спілкувався з дивними людьми. Нас уникав. Поліція підозрює, що ще два його брати мають зв'язки з "Ісламською державою".

Зараз ви читаєте новину «22 людей загинули після концерту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути