Ексклюзиви
понеділок, 02 лютого 2009 18:14

22 людини померли від спеки в Австралії

  Від спеки плавляться залізничні колії в австралійському містечку Кроумер Перейд у трьох кілометрах від Аделаїди
Від спеки плавляться залізничні колії в австралійському містечку Кроумер Перейд у трьох кілометрах від Аделаїди

В австралійському місті Аделаїда, що на півдні країни, за три дні від спеки померли 22 особи. Ще понад дві сотні людей шпиталізували. У місті зафіксували найвищу за чверть століття січневу температуру +45°C.

Медики кажуть: більшість жертв спеки — люди похилого віку. Однак упродовж останніх кількох днів до лікарень почали звертатися й пацієнти до 40 років. Люди непритомніють. Дехто скаржиться на носову кровотечу.

— За останні 48 годин медики швидкої допомоги виїжджали за 800 викликами, — розповідає Ніл Саттон, керівник служби швидкої допомоги штату Південна Австралія. — При чому 600 пацієнтам необхідно тепер лікуватися. Через спеку в людей загострюються хронічні хвороби.

В Аделаїді постійно виходять із ладу електромережі: кондиціонери у всіх міських приміщеннях працюють на повну потужність. Упродовж місяця на півдні країни немає дощів. Синоптики кажуть, що їх годі очікувати ще принаймні два тижні.

Четвертий день поспіль у штаті Південна Австралія горять ліси. Полум"я охопило понад 20 га землі й поступово наближається до житлових масивів. Вогонь намагаються загасити з повітря. У штаті оголошено надзвичайний стан.

Спека стоїть по всій Австралії. У місті Мельбурн під час тенісного турніру "Австраліан оупен" жартівники смажили на кортах яйця.

У зоопарках звірі не можуть спати. Працівникам доводиться присипляти їх транквілізаторами і щогодини обливати холодною водою.

Зараз ви читаєте новину «22 людини померли від спеки в Австралії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути