середа, 22 квітня 2009 17:41

18-річний росіянин загинув на екскурсії в Єгипті

Російський турист 18-річний Борис Максимов із міста Красноярськ загинув на відпочинку в Єгипті. Він упав зі скелі під час екскурсії на гору Синай.

Борис відпочивав зі своєю матір"ю Світланою у курортному місті Дахаб. 15 квітня поїхав на нічну екскурсію у гори. Маршрут пролягав скелями. Борис відстав від групи. На автобусній зупинці його чекали годину, потім група поїхала. Гід вирішив, що росіянин повернеться з іншою групою.

Світлана Максимова звернулася до поліції, коли син не приїхав з екскурсії. Шукати його почали за три дні — термін, з якого людину офіційно вважають зниклою. Екскурсійним маршрутом кілька разів проходили рятувальники і місцеві жителі, бедуїни. На пошуки підіймали гелікоптер. Тіло хлопця знайшли через тиждень після зникнення російські альпіністи. Чоловіки спустилися в одну з найглибших ущелин. Туди впав Борис. Він зірвався з висоти 250 м і зламав хребет. Спеціалісти вважають, що помер миттєво.

Кажуть, росіянин відхилився від маршруту на 500 м. Знайомі Бориса вважають, що він міг піти до ущелини, аби зробити фото. Інші міркують: Борис спеціально обрав собі складніший маршрут — у Росії полюбляв займатися альпінізмом.

Світлана Максимова перебуває у лікарні. У неї начебто стався серцевий напад.

Синай, або гора Мойсея — один з найпопулярніших єгипетських туристичних маршрутів. Дорогу вважають безпечною. Щороку нею проходять десятки тисяч туристів. Досі на Синаї не було трагічних випадків.

Зараз ви читаєте новину «18-річний росіянин загинув на екскурсії в Єгипті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути