вівторок, 29 січня 2013 06:45

15 тисяч крокодилів гуляють на волі після повені

У провінції Лімпопо у Південно-Африканській Республіці з місцевої ферми втекли близько 15 тис. нільських крокодилів. Це сталося минулого тижня. Місцеві шукають їх. Кажуть, більшість рептилій сховалися у чагарниках і річці Лімпопо.

— Раніше тут жили тільки кілька крокодилів. Зараз ними аж кишить. Доведеться виловлювати, — каже Зейн Ленґмен, прийомний син власника ферми.

Розповідає, що в пошуках йому допомагають друзі. Одну тварину знайшли на заболоченому полі для гри у регбі за 120 км звідти. Минулого тижня через сильні зливи у країні почалися повені, загинули щонайменше 10 людей. Затоплені сотні будівель. Уночі під час грози власник ферми вирішив відчинити дамбу, аби його маєток не залило. Коли прийшов наступного дня, виявив, що всі крокодили, яких розводив, повтікали.

— Кількох зловили у затопленому житловому будинку. На щастя, ніхто з жителів не постраждав. Шукаємо навіть уночі зі смолоскипами. Тоді рептилій краще видно, бо в них світяться очі, — продовжує Ленґмен.

Нільські крокодили — одні з найбільших серед своєї родини. Сягають до 5 м завдовжки. Надзвичайно небезпечні для людей. Жертв хапають живими. Затягують їх під воду і топлять. Люди розводять їх заради шкіри, з якої виготовляють дорогі взуття, паски й одяг. У ПАР на близько 60 фермах живуть понад 500 тис. особин.

Зараз ви читаєте новину «15 тисяч крокодилів гуляють на волі після повені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути