вівторок, 25 січня 2022 02:52

"Зупиніть Путіна зараз!": українці у Вашингтоні оточили посольство РФ
9

У Сполучених Штатах Америки під посольством Росії відбулася акція протесту під гаслом "Зупиніть Путіна зараз! Скажіть "ні! " російській війні в Україні".

На неї вийшли близько 50 українських активістів та громадських діячів, пише "Укрінформ".

Фото: Ярослав Довгопол, "Укрінформ"

Активісти з американськими й українськими прапорами вишукувалися на місці, яке з 2018 року називається Boris Nemtsov Plaza. Це символічне ім'я для проведення акцій проти путінського режиму.

Люди закликали не допустити нової війни в Європі та відвести російську військову навалу від кордонів України. Автомобілісти, які проїжджали повз, сигналили на підтримку протестувальників.

На протест до російського диппредставництва вийшли не тільки члени громадських організацій, а й небайдужі люди, які також готові активно долучитися до протидії агресії РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін – майстер примусу. Створює кризу так, що може перемогти незалежно від того, що роблять інші": що пише про нас світова преса

"Я не є членом якоїсь великої організації, я просто громадянин США, який має українське коріння, і якому не байдуже", - розповів співорганізатор акції Ярослав Гетьман.

За його словами, майже місяць тому вирішив зібрати патріотів у соцмережі, аби продемонструвати підтримку Україні. Лише у Вашингтоні ідею підтримали десятки людей. Відтоді вже відбулося два протести, нинішня акція - третя впродовж останнього часу.

"Ми вже третій тиждень поспіль стоїмо разом, щоб показати свою позицію проти дій Росії, що Україна не є самотньою на тлі цієї агресії Путіна (президента РФ Володимира Путіна. - Gazeta.ua). Що ми як народ - сильні, і що разом відстоюємо демократію, право людей обирати, як вони житимуть, і хто ними буде керувати", - пояснив Гетьман.

19 січня в Україну прилітав державний секретар США Ентоні Блінкен, зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Скупчення російських солдатів біля кордонів України американський чиновник назвав "безпрецедентною загрозою".

21 січня в Женеві завершилися переговори Блінкена та голови МЗС Росії Сергія Лаврова. Вони тривали 1,5 год. - менше, ніж планували. Сторони ні про що не домовилися.

Зараз ви читаєте новину «"Зупиніть Путіна зараз!": українці у Вашингтоні оточили посольство РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути