вівторок, 27 липня 2021 16:15

Жінці ампутували ноги і руки після того, як вона захворіла на Covid-19: чому так сталося
3

Джуммай Наче ампутували ноги і руки після ускладнень від Covid-19.
Фото: GoFundMe
Джуммай Наче ампутували ноги і руки після ускладнень від Covid-19.
Джуммай Наче до трагедії.

Жителька штату Міннесота, США, Джуммай Наче захворіла на Covid-19 після щеплення. Через тяжкий перебіг коронавірусу жінці ампутували ноги, а згодом вона залишиться без рук.

Подробицями трагедії поділилося видання Daily Mail.

Наче працювала фельдшером. Вона отримала другу дозу вакцини від коронавірусу 1 лютого. 6 лютого її госпіталізували з різкими болями в грудях. Тест на коронавірус виявився позитивним, проте проблем із легенями лікарі не знайшли.

Через стрімке погіршення стану Наче підключили до апарату ШВЛ. У жінки різко розвинулися анемія, ішемія, тромбоз артерій, синдром мультисистемного запалення і кардіоміопатія. Через ураження їй ампутували ноги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи може людина заразитися коронавірусом від вакцини

Лікарі назвали випадок Наче унікальним. Причиною стану здоров'я жінки став тяжкий перебіг Covid-19 разом із синдромом мультисистемного запалення.

До моменту вакцинації жінка могла хворіти безсимптомно, запевнили фахівці. Вакцина могла стимулювати роботу імунної системи. Нема підтвердження того, що стан жінки спровокувало щеплення.

Чоловік Наче збирає гроші за підтримки благодійних фондів на медичні витрати й протези для дружини. Потрібно зібрати понад $500 тис.

Європейське агентство з ліків (EMA) виявило звʼязок між ковід-вакцинами від Pfizer і Moderna та випадками запалення серця. EMA розглянуло понад 300 випадків міокардиту і перикардиту в Європейському Союзі, а також в Ісландії, Норвегії та Ліхтенштейні.

Зараз ви читаєте новину «Жінці ампутували ноги і руки після того, як вона захворіла на Covid-19: чому так сталося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути