четвер, 28 грудня 2017 14:22

Запущений в РФ ангольський супутник знищило коротке замикання - ЗМІ

Запущений в РФ ангольський супутник знищило коротке замикання - ЗМІ
Супутник AngoSat-1 перед відправкою на Байконур. Фото energia.ru

Перший в історії Анголи супутник зв'язку AngoSat-1 перестав виходити на зв'язок після виходу на цільову геостаціонарну орбіту на 42 хв.

Ймовірно, вийшов з ладу через коротке замикання, повідомляє російський Інтерфакс.

Супутник був побудований російською компанією "Енергія". Створення супутника проходило в рамках контракту, укладеного в 2009 році між Роскосмосом і урядом Анголи . Три російських банки - "Росексімбанк", ВТБ і ВЕБ - виділили на ці цілі кредит терміном на 13 років у розмірі $278,4 млн. Застрахований на $121 млн.

"Попередньо, основною версією вважається коротке замикання в шині, яка відповідає за живлення супутника", - сказало джерело.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни втратили 18 супутників - не вийшли на зв'язок

Для ангольського супутника було розроблено нове обладнання, яке раніше не вироблялося і не випробовувалося на інших космічних апаратах, пишуть "Известия".

РКК "Енергія" створила супутник вперше за 15 років. Діяла всупереч світовому досвіду запуску комерційних супутників зв'язку - на них прийнято використовувати тільки випробувані в космосі прилади.

Зв'язок з російським супутником AngoSat-1, який був запущений з Байконура за допомогою української ракети-носія "Зеніт-2СБ", було втрачено. Пуск відбувся 26 грудня 2017 року о 22:00 за московським часом з використанням ракетно-космічного комплексу "Зеніт-М", розташованого на космодромі Байконур в Казахстані.

Зараз ви читаєте новину «Запущений в РФ ангольський супутник знищило коротке замикання - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути