середа, 27 грудня 2017 12:38

Запущений українсько ракетою "Зеніт" супутник не вийшов на зв'язок

Запущений українсько ракетою "Зеніт" супутник не вийшов на зв'язок
Пуск ракети "Зеніт" на космодромі Байконур в Казахстані. Фото: http://s7space.ru/

Зв'язок з російським супутником "AngoSat-1", який був запущений з Байконура за допомогою української ракети-носія "Зеніт-2СБ", було втрачено.

Пуск відбувся 26 грудня 2017 року о 22:00 за московським часом з використанням ракетно-космічного комплексу "Зеніт-М", розташованого на космодромі Байконур в Казахстані, пише "Интерфакс".

"Після відділення від розгінного блоку "Фрегат" супутник вийшов на зв'язок, але згодом зв'язок з ним було втрачено, телеметрична інформація перестала надходити", - сказав співрозмовник агентства.

Фахівці намагаються встановити зв'язок із супутником.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни втратили супутник - не вийшов на зв'язок

Українська ракета-носій "Зеніт-2СБ" в ніч на середу вивела на розрахункову орбіту перший національний супутник зв'язку Анголи AngoSat-1. Супутник повинен забезпечити мовлення на території Анголи та інших країн Африки. Очікується, що протягом 15 років він служитиме для поліпшення сигналів супутникового зв'язку, доступу до інтернету, радіо і телебачення.

12 листопада з космодрому на о. Wallops, штат Вірджинія, США запустили розроблений американською компанією Orbital Sciences Corporation за активної участі КБ "Південне" ракетоносій "Antares". Апарат вивів у космос вантажівку "Cygnus". Вона доставить на Міжнародну космічну станцію їжу та обладнання і утилізує сміття з МКС.

Зараз ви читаєте новину «Запущений українсько ракетою "Зеніт" супутник не вийшов на зв'язок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути