вівторок, 03 грудня 2019 08:35

Закриють родовище еталонної нафти

Закриють родовище еталонної нафти
Нафтове родовище Brent в Північному морі закриють у 2020 році. Фото: УНН

Британо-голландська компанія Royal Dutch Shell планує в 2020 році повністю припинити видобуток нафти на родовищі Brent в Північному морі. Запаси сировини там вичерпаються через рік.

Компанія, як і багато інших представників цієї індустрії, надаватиме перевагу більш дрібним родовищам, повідомила газета The Wall Street Journal.

Royal Dutch Shell відкрили Brent в 1971 році. Назвали на честь водоплавної птиці - чорної казарки (brent goose). Така традиція компанії - називати родовища в честь морських птахів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли колосальні ресурси нафти і газу в Україні

У 1982 видобуток сировини досяг свого піку . Добували більше 500 тис. барелів на день, що на той момент було достатньо для того, щоб протягом року забезпечувати енергією більше половини будинків у Великобританії. В кінці століття видобуток пішов на спад. Був занадто дорогим, щоб конкурувати з видобутком в інших регіонах.

В кінці 1980-х нафта сорту Brent стала еталоном, за яким до цих пір формується ціноутворення для багатьох інших сортів палива.

Безпілотники єменських повстанців здійснили найбільшу за 10 років атаку на нафтові об'єкти Саудівської Аравії. Видобуток нафти в країні скоротився вдвічі.

Зараз ви читаєте новину «Закриють родовище еталонної нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути