середа, 19 січня 2022 11:48

З Казахстану повністю вивели сили ОДКБ

З Казахстану повністю вивели сили ОДКБ
Росія завершила виведення з країни сил ОДКБ. Фото: Reuters

У Казахстані повністю завершила "миротворчу" місію Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ).

Останні чотири російські військово-транспортні літаки з військовими на борту вилетіли 19 січня з Нур-Султана й Алмати, повідомляє міністерство оборони РФ.

"На цих літаках повернуться додому останні підрозділи миротворців і командування російським контингентом на чолі з генерал-полковником Андрієм Сердюковим", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Казахстані повністю скасували режим надзвичайного стану

Раніше літаками військово-транспортної авіації ВКС Росії додому повернулися контингенти Вірменії, Білорусі й Таджикистану. Миротворці з Киргизької Республіки повернулися додому, зробивши марш у складі колони зі штатною технікою та озброєнням.

"Літаки військово-транспортної авіації міноборони Росії Іл-76 і Ан-124 для повернення миротворців ОДКБ додому виконали понад 100 рейсів із Казахстану в Підмосков'я, у міста Іваново, Ульяновськ, Єреван, Душанбе, Мінськ", - додають у російському відомстві.

Протести в Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ. У ніч на 5 січня через масовий характер мітингів президент Казахстану запровадив в Алмати, Алматинській і Мангістауській областях надзвичайний стан.

6 січня в країну ввели війська ОКДБ. У п'ятницю, 7 січня, Касим-Жомарт Токаєв заявив, що наказав стріляти на ураження в учасників протестів без попередження.

Президент РФ Володимир Путін заявляв, що до складу контингенту ОДКБ "увійшли найпідготовленіші підрозділи повітряно-десантних військ Росії, усі мають реальний бойовий досвід".

Перші шість літаків із російськими військовими, які перебували в Казахстані через місію Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ), повернулися в Росію 15 січня.

Зараз ви читаєте новину «З Казахстану повністю вивели сили ОДКБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути