Ексклюзиви
понеділок, 03 липня 2023 08:30

"Воєнкори" посварились з Міноборони: в РФ спалахнув черговий конфлікт

"Воєнкори" посварились з Міноборони: в РФ спалахнув черговий конфлікт
Російські військові блогери конфліктують з Міноборони РФ. Фото: ukrinform.ua

У Росії між Міноборони та деякими військовими блогерами розгорівся конфлікт через український десант біля Антонівського мосту під Херсоном.

Російське Міноборони 2 липня заявило, що десант нібито ліквідовано. Водночас блогери написали, що це брехня. Суперечки в РФ проаналізували експерти Інституту вивчення війни (ISW).

Російські військові блогери, посилаючись на власні джерела, заявили, що твердження Міноборони РФ не відповідають дійсності. За їхніми даними, бої біля Антонівського мосту тривають, а українські сили займають позиції і під мостом і в дачному селищі біля нього.

Аналітики нагадують, що бої в цьому місці тривають щонайменше 10 днів.

Російські блогери також поширили текст, складений, за їхніми словами, у головному оперативному управлінні Генштабу, в якому їх звинувачують у спробах "деморалізувати особовий склад ЗС РФ та вітчизняну аудиторію на користь сприяння успіху супротивника".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ успішно ведуть контрнаступ на шести ділянках фронту: карти боїв

Після цього блогери вкотре звинуватили військове керівництво, не називаючи імен, у небажанні та нездатності забезпечувати армію всім необхідним. Вказали на відсутність у російських військових швидкісних бронекатерів на Дніпрі. Військове керівництво також звинуватили у намірі "заткнути їм рота".

"Деякі з цих непокірних військових блогерів безпосередньо взаємодіють з президентом Росії Володимиром Путіним. Схоже, Міністерство оборони Росії бажає піддати їх цензурі, побоюючись, що ці ультранаціоналісти під час щомісячних засідань робочих груп військових блогерів щодо "спеціальної військової операції" можуть розповісти Путіну про провали військових", – зазначають в ISW.

У цьому випадку, на думку аналітиків, Путіну потрібно захистити міноборони від критики, якщо він хоче відновити довіру до відомства.

"Але провали, метання і явна повсюдна нечесність міністерства робить цю мету малореальною", ‒ йдеться у повідомленні.

Якщо ж Путін продовжить примирливу політику щодо блогерів, то він, на думку аналітиків, ризикує зіткнутися з іншою проблемою.

"Дальший підрив довіри до міністерства оборони може дозволити іншим амбітним постатям у Росії просувати свої інтереси за його рахунок, як це спробував зробити Пригожин", ‒ наголошують експерти ISW.

Українські сили, ймовірно, з 23 червня відновили розгортання особового складу на східному березі Дніпра в Херсонській області. Бої поблизу зруйнованого Антонівського мосту посилились із 27 червня. Про це у Twitter повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Станом на 1 липня росіяни на півдні не змогли витіснити Збройні сили України, чисельністю до 70 осіб, з їхніх укріплених позицій під східним прольотом Антонівського мосту на Херсонщині. Хоча перед тим окупанти завдали удару балістичними ракетами "Іскандер" по східному прольоту Антонівського мосту.

Зараз ви читаєте новину «"Воєнкори" посварились з Міноборони: в РФ спалахнув черговий конфлікт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути