Ексклюзиви
понеділок, 03 липня 2023 06:19

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ успішно ведуть контрнаступ на шести ділянках фронту: карти боїв
5

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

Збройні сили України провели контрнаступальні операції на шести ділянках фронту.

На деяких із них досягли успіхів у ході операцій, повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

"2 липня українські війська провели контрнаступальні операції на шести ділянках фронту і на деяких з них досягли успіхів. ЗСУ вели наступальні операції на Лиманському напрямку, в районі Бахмута, на лінії фронту Авдіївка – Донецьк, на заході Донецької області, на адміністративному кордоні між Запорізькою та Донецькою областями та на заході Запорізької області. Російські війська провели ще одну серію ракетних ударів по південній Україні та Києву", – йдеться у повідомленні.

Українські воїни продовжують невстановлений наступ на флангах навколо Бахмута. Мали невстановлені успіхи на південний захід від Кліщіївки в 7 км на південний захід від міста-фортеці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ просуваються на двох південних напрямках: Маляр про ситуацію на фронті

На кадрах із геолокацією, опублікованих 1 липня, видно, як ЗСУ просувалися на північний схід від Володимирівки в 12 км на південний схід від Вугледару на заході Донецької області.

Російські джерела стверджують, що ЗСУ продовжували контрнаступ на південь та південний захід від Оріхова у західній частині Запорізької області. Українські сили просунулися до позицій російських траншів у районі Роботине в 12 км на південь від Оріхова. У цих окопах тривають бої. Деякі російські джерела продовжують описувати ці контрнаступальні операції ЗСУ як "дрібні" тактичні дії.

1 і 2 липня Міноборони Росії стверджувало, що російські війська успішно відбили українську десантну атаку біля Антонівського мосту на Херсонщині. Водночас деякі російські блогери, всупереч повідомленням МО зазначили, що бої все ще тривають, і що українські сили утримують окремі позиції біля Антонівського мосту станом на 2 липня.

Російська приватна військова компанія "Вагнер" призупинила вербувати найманців. Таке рішення ухвалено нібито через "переїзд" на територію Білорусі та призупинення участі найманців у війні проти України, йдеться в Telegram-каналі, який пов'язують з "вагнерівцями".

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ успішно ведуть контрнаступ на шести ділянках фронту: карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути