Ексклюзиви
пʼятниця, 16 лютого 2018 15:40

Ворожіння на китайський Новий рік: що приготувало нам майбутнє

Жовтий Земляний Собака - символ 2018 року, який повноцінно вступає в свої права в китайський Новий рік 16 лютого о 23:13 за пекінським часом. З кожним роком це свято набуває популярності не тільки у країнах Азії, а й у Європі та Україні.

Для тих, хто хоче зазирнути в майбутнє, китайський Новий рік - це ще й відмінний привід дізнатися долю. Свято триває 15 днів, за цей час можна випробувати всі способи ворожіння, засновані на досвіді жителів Піднебесної. Популярні в Азії методи ворожіння, які можна випробувати у компанії друзів, опублікувало видання Styler.

Ворожіння на небесних ліхтариках

Автор: pixabay.com/wiroj
  Ліхтарики використовують для ворожіння в Китайський Новий рік
Ліхтарики використовують для ворожіння в Китайський Новий рік

Найпростіший, але яскравий і веселий спосіб поворожити в китайський Новий рік 2018 - запуск небесного ліхтарика. Потрібно загадати найзаповітніше бажання і запустити ліхтарик у небо. За швидкістю його польоту можна дізнатися, як скоро збудеться мрія. Звернути увагу варто і на сам процес запуску - якщо ліхтарик швидко запалився і відразу полетів, бажання збудеться найближчим часом. Але варто пам'ятати, що якщо запуск проходить з труднощами, значить, варто задуматися і зрозуміти, яку підказку дає ліхтарик.

Ворожіння на печиві

Автор: pixabay.com/Silentpilot
  Традиційно Новий рік у Китаї святкують пишно і дуже яскраво
Традиційно Новий рік у Китаї святкують пишно і дуже яскраво

Всі 15 днів китайського Нового року можна готувати печиво у формі покровителя року. Щоб дізнатися, яке з бажань збудеться, потрібно прикріпити до випічки папірці з побажаннями. Символ 2018 року, а за східним календарем вже 4716-го, - Жовтий Земляний Собака. Можна запекти печиво у формі мордочки собаки, написати бажання і викласти печиво на блюдо. Друзі, які пригощатимуться печивом, будуть насолоджуватись не тільки його смаком, а і ворожитимуть на майбутнє.

Ворожіння на фігурках

Автор: pixabay.com/vutrongtien
  Свято набуває популярності по всьому світу
Свято набуває популярності по всьому світу

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні настав китайський Новий рік: що варто робити, аби досягти успіху

Для цього гадання знадобиться ємність, наповнена фігурками-тваринами, що символізують 12 покровителів року. Та фігурка тварини, яку першу навмання дістане ворожбит, буде його додатковим покровителем цього року. Щоб талісман діяв, потрібно розвинути в собі якості притаманні цій тварині. Саме це і допоможе з легкістю прожити рік.

Ворожіння богині Гуань Інь

Гуань Інь - теж досить нескладний спосіб дізнатися про своє майбутнє. Для нього використовується коробка зі 100 бамбуковими паличками всередині, кожна з яких пронумерована. Ворожбиту потрібно дістати з коробки паличку з номером, який відповідає певній тенденції в році, що наступив. Тлумачення значень номерів можна знайти в інтернеті.

На Новий рік у багатьох китайських родинах купують кімнатні дерева, на котрих ростуть кумквати - невеликі духмяні плоди, схожі на продовгувасті мандарини. Плоди нагадують своїм кольором золото, тому, вважається, приносять прибуток у будинок та бізнес. Вони швидко в'януть після свята. Їсти їх не рекомендують - в оранжереях їх обробляють пестицидами. Китайці замінюють кумквати традиційними апельсинами та мандаринами з ринку.

Зараз ви читаєте новину «Ворожіння на китайський Новий рік: що приготувало нам майбутнє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути