вівторок, 12 червня 2018 13:25

Вона мріяла стати журналісткою

Вона мріяла стати журналісткою

Під час Другої світової війни були вбиті майже 6 млн євреїв, з них - 1,5 млн дітей. Серед них - Анна Франк, яка стала відомою завдяки своєму щоденнику.

Вона мріяла стати журналісткою. У своєму щоденнику писала : "Я хочу мати ще дещо, окрім чоловіка та дітей. Те, чому я могла б присвятити своє життя. Я хочу бути корисною. Приносити насолоду людям, яких, скоріше за все, ніколи не зустріну. Я хочу жити навіть після смерті! Як чудово, що Бог дав мені цей талант…"

Анна Франк – одна з найвідоміших жертв Голокосту. Народилася 12 травня 1929 року. Щоденник, який вона створювала протягом років вигнання, прочитали більше мільйона людей з усього світу. Протягом двох років її родина переховувалася від нацистів. Коли дівчинці виповнилося 15 років, її з батьком, матір'ю та сестрою відправили до концентраційного табору в Німеччині. Анна Франк померла поруч із сестрою 1945 року від тифу, за кілька тижнів до звільнення табору британськими солдатами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У щоденнику Анни Франк знайшли роздуми про повій та дорослі жарти

Вперше шоденник Анни Франк опубліковали 1950 року. Цьому посприяв батько Анни Франк - єдиний з їхньої родини, хто вижив на війні. Найбільшим успіхом щоденник користувався в Японії. Перше видання продали накладом понад 100 тис. примірників.

5 жовтня 1955 року у Нью-Йорку відбулася прем'єра спектаклю за мотивами її книги. Пізніше ця вистава отримала Пулітцерівську відзнаку (одна з найпрестижніших нагород у галузі літератури, журналістики, музики і театру в США).

27 січня у світі відзначають Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту у пам'ять про загиблих від нацистського терору під час Другої світової війни.

Саме цього дня 1945 року війська першого Українського фронту увійшли до нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау (Освенцім) та визволили в'язнів. Зараз цей табір є символом нацистських злочинів.

Зараз ви читаєте новину «Вона мріяла стати журналісткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути