четвер, 25 листопада 2021 06:26

Влада розбещує - конгресмени розповіли про резолюцію щодо невизнання Путіна президентом

Влада розбещує - конгресмени розповіли про резолюцію щодо невизнання Путіна президентом
У Конгресі США розповіли про резолюцію проти Путіна. Фото: Pexels

Автори проєкту резолюції про невизнання Володимира Путіна президентом Росії після 2024 року розповіли про свою ініціативу.

Конгресмен-демократ Стівен Коен та республіканець Джо Вілсон дали коментарі "Голосу Америки".

"Президент Володимир Путін порушує права росіян, які заслуговують на легітимну владу, яка поважає права людини та фундаментальні свободи. Резолюція відображає нашу впевненість у тому, якщо Путін, після довгих років підтасовування виборів на свою користь, спробує утримати владу у своїх руках після його нинішнього президентського терміну, то США мають розглянути питання про його невизнання, як і у випадку з Олександром Лукашенком. Влада розбещує, а абсолютна влада розбещує абсолютно", - сказав Коен.

Ці конгресмени працюють у Гельсінкській комісії США, яка займається просуванням демократії, захистом прав людини та чесних виборів, свободи преси та неурядових організацій

"Російський народ заслуговує на те, щоб спочатку прийнята Конституція дотримувалася, а в ній передбачено два президентські терміни. У США бачимо, що обмеження двома термінами - це корисно, тому що дозволяє обиратися іншим людям і запобігає концентрації влади в одних руках. Необхідний поділ влади та просування демократичного процесу, коли люди можуть змінювати ситуацію. Голосування щодо поправок до Конституції Росії у червні-липні 2020 року було очевидно проведене з підтасовуваннями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль відреагував на пропозицію США не визнавати Путіна президентом

Я бачу захоплюючі можливості для російського народу, коли ера Путіна закінчиться, і вона має закінчитися 2024-го. Це навіть і самому Путіну буде вигідно - всі його вкладення, всі його друзі досягли б успіху у вільній, демократичній і процвітаючій Росії", - сказав він.

До Конгресу США надійшла пропозиція не визнавати Путіна президентом РФ, якщо він вирішить балотуватися на новий термін 2024 року. Конгресмени Стів Коен і Джо Вілсон внесли до палати представників Конгресу резолюцію про невизнання Путіна главою держави після закінчення останнього терміну 7 травня 2024-го.

Зараз ви читаєте новину «Влада розбещує - конгресмени розповіли про резолюцію щодо невизнання Путіна президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути