пʼятниця, 19 листопада 2021 09:43

У США пропонують не визнавати Путіна президентом РФ після 2024 року

У США пропонують не визнавати Путіна президентом РФ після 2024 року
У разі прийняття резолюція носитиме рекомендаційний характер. Фото: Reuters

До Конгресу США надійшла пропозиція не визнавати Володимира Путіна президентом РФ, якщо він вирішить балотуватися на новий термін у 2024 році.

Конгресмени Стів Коен і Джо Вілсон внесли до палати представників Конгресу резолюцію про невизнання президента Росії Путіна главою держави, йдеться у їхньому пресрелізі.

"Резолюція відзначає порушення при виборах, завдяки яким Путін перебуває при владі. Вона відстоює позицію, що його подальше перебування на посаді незаконне", – зазначають конгресмени.

Поправки до конституції РФ від 2020 року "набули чинності з порушенням законів і міжнародних зобов'язань". Будь-яка спроба Путіна залишитися на посаді після закінчення останнього терміну 7 травня 2024 року має спричинити невизнання з боку Сполучених Штатів.

У разі прийняття резолюція носитиме рекомендаційний, а не обов'язковий характер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін наказав відправити на окупований Донбас "гуманітарку"

У березні минулого року Путін обнулив свої президентські терміни, щоб балотуватися знову. У липні 2020 року у Росії набули чинності зміни до Конституції. Згідно з якими, Путін отримав більше повноважень. Тепер президент держави-агресора може балотуватися на пост президента у 2024 та 2030 роках.

Путін говорив, що поки не прийняв рішення про свою участь у виборах президента РФ у 2024 році. Розмови на цю тему дестабілізують ситуацію всередині країни.

Зараз ви читаєте новину «У США пропонують не визнавати Путіна президентом РФ після 2024 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути