середа, 01 серпня 2018 06:06

Відкрили першу у світі скульптурну галерею серед моря
10

На мальдівському курорті в Індійському океані Fairmont Maldives Sirru Fen Fushi відкрили першу напівзанурену у воду галерею зі скульптурами.

Скульптури знаходяться на даху, всередині на постаментах конструкції та під водою. Деякі стоять на постаментах різного рівня, аби вода покривала їх по-різному в залежності від рівня припливів. Це перша у світі морська галерея з такою особливістю. Отримала назву Coralarium, повідомляє Daily Mail.

Галерею розробив британський художник та екологіст Джейсон де Каірс Тейлор. Він був одним з перших художників, який розробив концепцію статуй під водою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мегаполіс очима безхатьків - продадуть унікальні фото

Автори говорять, що матеріал, текстура та розташування має максимально привабити представників дикої природи. Сподіваються, що тут оселяться риба, ракоподібні, восьминоги та морські безхребетні. Увечері морських тварин приваблюють за допомогою світла вбудованих ламп.

Екскурсії для невеликих груп доступні кілька разів на день. Їх проводять місцеві біологи.

Понад 3,5 тис. одиниць зброї переплавили правоохоронці в американському місті Ранчо-Кукамонґа, південна Каліфорнія, 19 липня. Отриманий метал планують використовувати при зведенні будинків, мостів та скульптур янголів. Це 25-а щорічна акція. Деяку частина пістолетів, гвинтівок та автоматів громадяни принесли добровільно. Інші були вилучені під час поліцейських рейдів та розслідувань

Зараз ви читаєте новину «Відкрили першу у світі скульптурну галерею серед моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути