Ексклюзиви
субота, 28 жовтня 2023 06:49

Вашингтон планує зустріч Байдена із Сі Цзіньпінем: коли відбудеться

Вашингтон планує зустріч Байдена із Сі Цзіньпінем: коли відбудеться
Сполучені Штати та КНР домовилися спільно організувати зустріч лідерів Джо Байдена та Сі Цзіньпіна. Фото: eastnews.ua

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден і лідер Китаю Сі Цзіньпін можуть зустрітися на полях саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва у Сан-Франциско вже у листопаді.

Пекін із Вашингтоном домовилися спільно організувати переговори лідерів країн, повідомляє Reuters. Водночас високопоставлений представник американської адміністрації не уточнив, де саме і в яких умовах може пройти зустріч, підготовка якої вже почалася.

"Байден провів зустріч з міністром закордонних справ Китаю Ван І. Під час переговорів сторони обговорювали відносини між країнами", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай заявив про готовність співпрацювати зі США

За даними джерел, підготовка зустрічі двох лідерів є однією з цілей візиту глави МЗС Китаю Ван І до Вашингтона. Міністр закордонних справ Китаю зараз перебуває там і уже зустрівся з державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

Саме Ван І має підготувати візит до США лідера Китаю Сі Цзіньпіна.

Президент Китаю Сі Цзіньпін назвав російського диктатора Володимира Путіна, який перебував із візитом у Пекіні, "старим другом". Він також запропонував президенту Росії ініціативу щодо створення "альтернативної моделі розвитку для світу".

Путін заявив, що Україна нібито вже замислюється про переговори з РФ. І нібито це "трансформація в правильному напрямку", але цього недостатньо, адже "треба скасувати декрет, який забороняє переговори". Про це президент країни-агресорки сказав на пресконференції за підсумками візиту до Китаю.

Путін також відреагував на передачу Україні далекобійних ракет ATACMS, припустивши, що нібито окупанти зможуть їх відбивати.

Зараз ви читаєте новину «Вашингтон планує зустріч Байдена із Сі Цзіньпінем: коли відбудеться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути