середа, 04 листопада 2020 11:19

У країні заборонили порносайти

У країні заборонили порносайти
Повідомлення тайського уряду, що сайт Pornhub більше не доступний на території країни / CNN

Уряд Таїланду заборонив PornHub і 190 інших порносайтів, що спричинило гнів у соцмережах щодо цензури і протест проти рішення.

Тайський цифровий міністр Путтіпонґ Пуннаканта заявив, що це частина кампанії обмеження доступу до порно і гральних сайтів, які незаконні, відповідно до закону про кіберзлочинність. Багато тайських користувачів, використовуючи хештег #SavePornhub ву Twitter, розкритикували закриття сайту. Країна входила до топ-20 щоденного трафіку Pornhub 2019-го і має всесвітньо відому секс-індустрію. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З таїландської в'язниці відпустили 16 українців

За даними Pornhub, тайські користувачі 2019-го провели на сайті найбільше у світі часу - 11 хв. і 21 сек. на одного середнього тайського користувача.

Група активістів під назвою Anonymous Party в соцмережах заявила: "Хочемо повернути Pornhub. Люди мають право вибору". Кількадесят осіб протестували проти блокування біля цифрового міністерства країни.

Інтернет-дослідницька компанія Top10VPN заявила, що відбувся сплеск пошуку в Таїланді віртуальних анонімних приватних мереж VPN, які допомагають обійти цензуру. Пошук VPN зріс на 640% порівняно з середнім показником за вересень-жовтень.

Pornhub могли закрити через спроби захистити тайську мораль або тому, що на сайті були зображення короля, що його компрометували.

Влада Таїланду зіткнулася з місяцями протестів молоді з вимогою відсторонення прем'єра Прают Чан-Оча, колишнього лідера хунти, а також реформ, спрямованих на скорочення повноважень короля Маха Ваджіралонгкорна.

Зараз ви читаєте новину «У країні заборонили порносайти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути