Ексклюзиви
неділя, 07 березня 2021 02:24

В США затвердили антикризовий пакет про стимулювання економіки на 1,9 трильйона доларів

В США затвердили антикризовий пакет про стимулювання економіки на 1,9 трильйона доларів
В США затвердили "антикризовий" пакет допомоги населенню. Фото: Reuters

Сенат США підтримав пакет економічної допомоги, розроблений адміністрацією президента Джо Байдена.

Антикризовий пакет передбачає, зокрема, розширення допомоги з безробіття до 300 доларів на тиждень, а також виплату 1400 доларів для платника податків або ж 2800 доларів для подружжя, якщо їхні річні доходи не перевищують відповідно 70 тисяч доларів або 150 тисяч доларів відповідно. Пакет також передбачає податкові пільги для родин з дітьми та без, повідомило агентство AP.

Наступного тижня антикризовий пакет має ще повторно затвердити Палата представників Конгресу США, і тоді він надійде на підпис президенту Джо Байдену.

"Ця нація страждала надто багато і надто довго", - заявив Байден журналістам після голосування в Сенаті. "І все в цьому пакеті покликане послабити страждання, задовольнити найнагальніші потреби нації та покращити наші позиції", - зазначив президент.

Система освіти отримає загалом приблизно 170 мільярдів доларів допомоги, ресторани та бари - 25 мільярдів доларів. На тестування на коронавірус буде витрачено 46 мільярдів доларів, а на пришвидшення вакцинації від коронавірусу - приблизно 14 мільярдів доларів. Також пакет передбачає 30 мільярдів доларів допомоги для родин, які не здатні оплатити орендну плату за житло та комунальні послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна чекає сигналу для вступу в НАТО - Офіс президента

Президент США Джо Байден продовжив на рік ряд санкцій проти Росії, які раніше були введені через Україну. У пояснювальній записці сказано, що ситуація навколо України "як і раніше представляє серйозну загрозу для національної безпеки і зовнішньої політики США".

Зараз ви читаєте новину «В США затвердили антикризовий пакет про стимулювання економіки на 1,9 трильйона доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути