вівторок, 06 серпня 2024 05:20

У Росії продовжують "зачищати" стару гвардію Шойгу - ISW

У Росії продовжують "зачищати" стару гвардію Шойгу - ISW
У Росії затримали двох чиновників Міноборони. Фото: росЗМІ

Російська влада затримала керівника парку "Патріот" Міністерства оборони Росії В'ячеслава Ахмедова та заступника начальника Управління інноваційного розвитку МО Росії генерал-майора Володимира Шестерова за підозрою в шахрайстві в особливо великих розмірах.

Обоє вважаються наближеними до колишнього міністра оборони Росії Сергія Шойгу, йдеться у звіті Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії заарештували колишнього заступника Шойгу

Ахмедова і Шестерова підозрюють у розкраданні понад 40 мільйонів рублів (приблизно 471 000 доларів) під час державних закупівель для парку, і попередили, що у справі можуть з'явитися додаткові фігуранти.

Парк "Патріот" був особистим проєктом колишнього міністра оборони Росії і нинішнього секретаря Ради безпеки Сергія Шойгу, а нещодавно затриманий колишній заступник міністра оборони Росії Тимур Іванов контролював будівництво парку.

"Російський військовий блогер, який особливо критично ставиться до російського військового командування, привітав арешти Ахмедова і Шестерова і заявив, що Ахмедов і Шестеров були частиною "старої команди", яка контролювала Міністерство оборони Росії під керівництвом Шойгу, припустивши, що їхні арешти "свідчать" про зменшення впливу Шойгу.

Російське інсайдерське джерело, яке раніше правильно передбачило кілька командних змін у МО РФ, припустило, що нещодавно звільнений колишній заступник міністра оборони генерал армії Павло Попов, який, як повідомляється, пов'язаний з Центром управління національною обороною Росії, може стати наступним високопоставленим чиновником МО, який буде заарештований", говориться у звіті.

З квітня 2024 року російські чиновники заарештували кількох високопосадовців російського оборонного відомства за аналогічними звинуваченнями в корупції.

Російські військові блогери раніше припускали, що арешти Іванова та інших високопосадовців оборонного відомства, пов'язаних із Шойгу, можуть свідчити про зменшення впливу Шойгу в Кремлі, а також про бажання Кремля "зачистити" стару гвардію від наближених до Шойгу за нового керівництва Міноборони Росії.

12 травня президент РФ Володимир Путін зняв із посади міністра оборони Сергія Шойгу.

Його замінив колишній віце-прем'єр і радник Путіна з економічної політики Андрій Бєлоусов. Сам Шойгу стане секретарем Ради безпеки.

Зараз ви читаєте новину «У Росії продовжують "зачищати" стару гвардію Шойгу - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути