середа, 31 березня 2021 19:15

В Нідерландах не носять шапок і рукавиць

  Нідерландці - одна з найвитриваліших націй світу
Нідерландці - одна з найвитриваліших націй світу

Нідерландці виходять на вулицю з розпущеним мокрим щойно помитим волоссям. Ніяких шапок чи рукавиць не одягають. Їздять на велосипеді навіть у дощ чи сніг. У їхніх помешканнях завжди прохолодно.

Про це Gazeta.ua розповіла письменниця і викладачка Оксана Лозинська, яка 13 років живе в Нідерландах.

"Голландці виходять на вулицю з розпущеним мокрим щойно помитим волоссям. Ніяких шапок чи рукавиць не одягають. Носять хіба шарфи, бо там дуже сильні вітри, і коли їдеш на велосипеді, без шалика справді продуває. Голландці з дитинства завжди на велосипеді, у будь-яку погоду в дощ, сніг, холод. Це дуже загартовує.

У них в приміщенні завжди прохолодно. Вночі в хаті температура не вища 16-17 градусів. Дитина змалку спить в кімнаті, де опалення не ввімкнуте. Вдень в хаті максимальна температура 20-21 градус, а коли йдуть з дому, опалення взагалі вимикають, бо думають про навколишнє середовище і про високі рахунки. Я коли звикала, так мерзла, аж плакала. Але за роки тіло перелаштувалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якби не склала іспитів, платила б із власної кишені": українка розповіла, як навчають у Нідерландах

У них є поняття національного характеру. Це країна, які в більшості своєї території живе під рівнем моря. Голландці постійно будували дамби, щоб захиститися від цієї стихії. Тому в них витривалість набагато більша, ніж в українців. Вони, напевно, одна з найвитриваліших націй світу", - сказала Оксана Лозинська.

У Нідерландах дітей віддають в садочок з двох місяців.

"Якщо мама вигодовує груддю дитину більше 6 місяців, її вважають дивачкою. Це все пов'язано з високою продуктивністю праці. Економічно відповідальність за цю державу і її успіх лежить не тільки на чоловіках, але і на жінках", - поділилася Оксана Лозинська.

Зараз ви читаєте новину «В Нідерландах не носять шапок і рукавиць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути