понеділок, 02 серпня 2021 02:50

У Німеччині судитимуть 100-річного колишнього охоронця концтабору

У Німеччині судитимуть 100-річного колишнього охоронця концтабору
Фото: Pixabay

Колишній охоронець у нацистському концтаборі Заксенхаузен під Берліном, якому зараз 100 років, постане перед судом восени, через 76 років після закінчення Другої світової війни.

Про це повідомляє Reuters. Окружний суд Нойруппіна визнав звинувачення в співучасті у вбивстві по 3500 справах, і судовий процес намічений на жовтень.

Обвинувачений повинен мати можливість постати перед судом від двох до двох з половиною годин на день, повідомив представник суду.

Обвинувачений, ім'я якого не було названо відповідно до німецьких законів про ЗМІ щодо підозрюваних, як повідомляється, працював з 1942 по 1945 рік охоронцем табору в Заксенхаузені, де близько 200 000 осіб були ув'язнені і 20 000 вбиті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запрацював найстрашнійший концтабір

У той час як число підозрюваних у нацистських злочинах зменшується, прокуратура все ще намагається притягнути людей до відповідальності. Знаменний вирок у 2011 році відкрив шлях до більшої кількості судових переслідувань, оскільки робота в концентраційному таборі вперше була визнана підставою для провини без доказів конкретного злочину.

У польському Любліні виявили німецький бункер часів Другої світової війни. На знахідку натрапили робітники, які будували підземний паркінг.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині судитимуть 100-річного колишнього охоронця концтабору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути