понеділок, 31 жовтня 2016 08:56

Помер найстаріший актор світу

Помер найстаріший актор світу
Фото: ria.ru

У московській лікарні помер 101-річний актор Володимир Зельдін.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Зельдін пішов із життя зранку 31 жовтня в інститут ім. Скліфосовського. Туди його перевели кілька днів тому. Напередодні лікарі підключили його до апарату штучної вентиляції легенів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Актор помер у свій день народження

Володимир Зельдін - народний артист СРСР, лауреат Сталінської премії другого ступеня і Премії уряду РФ. 10 лютого 2016-го Зельдіну виповнився 101 рік. Був найстаршим діючим актором планети.

Зельдін зіграв більш ніж у 40 фільмах. Однією з перших робіт для нього стала роль в комедії 1941 року "Свинарка і пастух". Після цього він знову знявся у режисера Івана Пир'єва в "Оповіді про землю Сибірську" і брав участь в телеверсії вистави "Учитель танців".

За цією роллю пішла знаменита "Карнавальна ніч" Ельдара Рязанова 1956 року. Іншими відомими кінороботами Зельдіна були ролі у фільмах "Приборкання норовливої" (1961), "Дядя Ваня" (1970), "З тобою і без тебе" (1973), "Жінка в білому" (1981), "Десять негренят" (1987).

Під час війни їздив на фронт з концертними бригадами. В евакуації працював у Російському драматичному театрі в Алма-Аті. У 1946 році дебютував в ролі Альдемаро у "Вчителі танців" Лопе де Веги на сцені Театру Радянської армії (зараз Центральний академічний театр Російської армії). Там працював понад 60 років. З 1993 року грав Дон Кіхота в "Людині з Ламанчі", також виконував ролі в спектаклях "Запрошення в замок", "Давним-давно", "Дядечків сон".

Свій столітній ювілей, як і 101-й день народження, актор зустрів на сцені.

Вночі 7 жовтня померла актриса Оксана Батько-Нищук, дружина міністра культури Євгена Нищука.

Зараз ви читаєте новину «Помер найстаріший актор світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути