пʼятниця, 24 лютого 2017 23:45

Українець намалював "останній день" і переміг у міжнародному конкурсі
5

Українець Михайло Пономаренко переміг в міжнародному архітектурному конкурсі Fairy Tales-2017. Він представив роботу "Last Day". Ілюстрації доповнив історією про подорож на Сатурн.

Темою конкурсу в 2017 році стали "екологічні байки". Fairy Tales-2017 отримала розповіді та ілюстрації близько 1 200 учасників з 60 країн. Журі з більш ніж 20 провідних архітекторів, дизайнерів і письменників назвало переможцем харків'янина Михайла Пономаренка. Про це повідомляє AIN.UA .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка перекладає страшні діагнози

Михайло Пономаренко живе в штаті Флорида (США) і працює в американській ландшафтно-архітектурної фірмі EDSA.

"За основу своєї роботи я взяв малюнок, який у мене вже був - дівчина стоїть біля телефонної будки, а на задньому фоні гора з кільцем. Його я намалював ще влітку, коли їздив в Перу. Тоді фотографував і на основі знімків намалював цю ілюстрацію. Всього для проведення конкурсу треба п'ять малюнків. Історія поступово виростала в ту, яка потрапила на конкурс. Спершу я не знав, що в горі буде отвір, а навколо нього перевернуте місто. Спочатку малюєш ландшафт, а вже потім думаєш "що б сюди засунути цікавого?", - розповів Пономаренко.

Конкурсу Fairy Tales - чотири роки. Його ідея в тому, щоб представити фантастичні та утопічні історії-казки з архітектурною складовою. Fairy Tales збирає роботи архітекторів, дизайнерів, художників-ілюстраторів і людей інших творчих професій. Кожен з конкурсантів пише коротку казку і створює ілюстрації до неї. "Казки" зазвичай описують вигадані світи, які не зможуть реалізувати інженери.

Зараз ви читаєте новину «Українець намалював "останній день" і переміг у міжнародному конкурсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути