Ексклюзиви
четвер, 28 листопада 2019 11:17

Угорщина відмовилась від участі в Євробаченні 2020: яка причина

Угорщина відмовилась від участі в Євробаченні 2020: яка причина
Угорщина не братиме участь у співочому конкурсі. Фото: newvz.ru

Угорщина відмовилась від участі в Євробачення-2020 в Нідерландах через "надмірну гомосексуальність".

Офіційно держава не називала причин відмови, та в останні тижні на провладних каналах все більше загострювалась гомофобна риторика, повідомляє The Guardian з посиланням на інсайдерів.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запустив так звану ініціативу "сім'я перш за все". Хоче популяризувати цінності традиційної родини і виправити демографічну статистику. Раніше Віктор Орбан заявляв, що всиновлення дітей представниками ЛГБТ-спільноти має прирівнюватись до педофілії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніцой назвала винних у скандалі на Нацвідборі

Не менш гострі заяви звучали і на провладних каналах. В одному з прямих ефірів MTVA коментатори назвали Євробачення "гомосексуальною флотилією" та додали, що відмова від конкурсу тільки піде на користь Угорщині та психічному здоров'ю нації.

"Мене не здивувало це. Все було в дусі організаційної культури MTVA", – розповів інсайдер.

Він додав, що останнім часом угорські канали негативно висвітлюють ЛГБТ-спільноту та їхні права. Єдиним винятком була трансляція щорічного Budapest Pride.

Водночас прессекретар уряду Золтан Ковач спростував всі припущення щодо причин відмови від Євробачення-2020. Та розкрити мотиви такого рішення відмовися.

"Замість того, щоб брати участь в Євробаченні у 2020 році, ми будемо підтримувати цінну продукцію, створену талановитими угорськими поп-музикантами", – написав він у відповідь журналістам.

Співачка Maruv отримала найбільшу кількість балів на фіналі нацвідбору Євробачення. Але Національна суспільна телерадіокомпанія України скасувала її подальшу участь у конкурсі через гастролі в Росії.

Виконавиця мала підписати договір з НСТУ. Деякі його пункти артистка назвала "кабальними". В одному з них йшлося, що MARUV має відмовитися від концертів у країні-агресорі Росії. І артистка погодилася на це. Проте після довгих перемовин з НСТУ згоди сторонам дійти не вдалося. Тож MARUV була вимушена відмовитися від участі у "Євробаченні-2019

НСТУ запропонувала поїхати на конкурс спочатку колективу Freedom Jazz, що посів друге місце за результатами голосування, та групі KAZKA, що була на третьому місці. Обидва гурти відмовили НСТУ. Колектив Brunettes Shoot Blondes, що посів четверте місце, заявив, що не прийме пропозицію НСТУ, якщо їм запропонують.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина відмовилась від участі в Євробаченні 2020: яка причина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути