четвер, 28 лютого 2019 13:39

Україна може не поїхати на Євробачення-2020

  НСТУ визнає себе винними за ситуацію з Євробаченням, – Зураб Аласанія. Фото: Фокус.ua
НСТУ визнає себе винними за ситуацію з Євробаченням, – Зураб Аласанія. Фото: Фокус.ua

Голова правління Суспільного мовлення Зураб Аласанія заявив, що НСТУ визнає себе винними за ситуацію з Євробаченням.

"Ми беремо на себе провину за ситуацію з Євробаченням і хочемо суспільного діалогу. Наразі ми не збираємось розривати контракт з СТБ. Ми готові прийняти ще одну порцію хейту під час травневої трансляції через те, що під час трансляції Євробачення буде виступ Росії, хоча НСТУ не має права втручатись в саму трансляцію" — зазначив Аласанія під час прес-конференції НСТУ щодо рішення не приймання Україною участі в Євробаченні 2019, передає Громадське.

Під час прес-конференції Зураб Аласанія також розповів, чи прийматиме участь Україна у Євробаченні, якщо в цьому році переможе Росія.

"Таке питання навіть не стоїть. Ми не будемо брати участь, як ми це зробили, наприклад, з Чемпіонатом з футболу, який проходив у Російській Федерації. Ми його не транслювали. І участь брати (в "Євробаченні 2020" – Gazeta.ua), думаю, ми теж не будемо", – додав Аласанія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організатори Євробачення відреагували на рішення України

Співачка Maruv отримала найбільшу кількість балів на фіналі нацвідбору Євробачення. Але Національна суспільна телерадіокомпанія України скасувала її подальшу участь у конкурсі через гастролі в Росії.

Виконавиця мала підписати договір з НСТУ. Деякі його пункти артистка назвала "кабальними". В одному з них йшлося, що MARUV має відмовитися від концертів у країні-агресорі Росії. І артистка погодилася на це. Проте після довгих перемовин з НСТУ згоди сторонам дійти не вдалося. Тож MARUV була вимушена відмовитися від участі у "Євробаченні-2019

НСТУ запропонувала поїхати на конкурс спочатку колективу Freedom Jazz, що посів друге місце за результатами голосування, та групі KAZKA, що була на третьому місці. Обидва гурти відмовили НСТУ. Колектив Brunettes Shoot Blondes, що посів четверте місце, заявив, що не прийме пропозицію НСТУ, якщо їм запропонують.

Зараз ви читаєте новину «Україна може не поїхати на Євробачення-2020». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі