понеділок, 16 жовтня 2023 05:30

Убивця увірвався в кафе з криком: "Усі жінки – гадюки!"

Убивця увірвався в кафе з криком: "Усі жінки – гадюки!"
Кафе після стрілянини / aoav.org.uk

16 жовтня 1991-го 35-річний Джордж Геннард в'їхав на пікапі у кафе Luby's в місті Кіллін, у штаті Техас. Тоді почав стріляти. Убив 23 людини, 27 поранив. Стрілянина тривала 15 хв. Потім застрелився. На той момент це був наймасовіший розстріл в історії США. Зараз – один із найбільших.

Геннард в'їхав у кафе і закричав: "Усі жінки Кілліна й Белтона - гадюки! Це те, що ви зробили зі мною і моєю родиною! Це день розплати!" Стрілець ішов через приміщення, безладно стріляючи з 2 пістолетів у присутніх. Мінімум тричі перезаряджав їх. У переповненому кафе було близько 140 людей, які святкували День боса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електрик влаштував стрілянину на базі ВМС

Через кілька хвилин прибула поліція. Геннарда поранили. Відступив в складські приміщення. Кричав, що прийшов вбити якнайбільше людей, тому не здаватиметься. Після цього застрелився.

Був безробітним. Жив самітником у сусідньому Белтоні. Мав вибуховий характер. Звільнили з торгового флоту через вживання марихуани. Ненавидів жінок, чорношкірих, латиноамериканців, геїв. Говорив, що жінки – змії. Завжди був зневажливої думки про них. Ніяких чітких мотивів слідство не встановило.

Через 5 місяців після стрілянини кафе знову відкрилося і працювало ще 9 років, перш ніж остаточно закрилося 2000-го.

Результатом стрілянини стало те, що 1995-го законодавці Техасу прийняли закон, що дозволяє жителям, які мають дозвіл на зброю, приховано носити її для самозахисту.

Зараз ви читаєте новину «Убивця увірвався в кафе з криком: "Усі жінки – гадюки!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути