середа, 24 травня 2023 12:03

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського відреагували на пропозиції Франції щодо гарантій безпеки

У Зеленського відреагували на пропозиції Франції щодо гарантій безпеки
Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк прокоментував пропозиції Франції стати гарантом безпеки для України. Фото: gettyimages.com

Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк відреагував на заяву МЗС Франції про готовість цієї країни стати одним з гарантів безпеки для України.

За словами, Подоляка, після перемоги у розв'язаній Росією війні Україна сама стане гарантом безпеки для Європи. Про це він сказав в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Настав переломний момент у війні з Росією - Подоляк

Подоляк впевнений, що після української перемоги Росія більше ніколи не зможе розпочати війну.

"Україна має виграти. І якщо Україна виграє у такої країни як Росія, і матиме єдиний досвід виграшу у війні, то хто для кого буде гарантом?" – сказав Подоляк.

Радник керівника ОП підкреслив, що тоді у Москві боятимуться української армії й навіть не подумають про нове вторгнення.

Франція готова стати одним із гарантів безпеки для України. Про це заявило Міністерство закордонних справ Франції. Ця країна готова укласти угоду з Україною, щоб "надати гарантії безпеки, які допоможуть їй захищати себе у довгостроковій перспективі та запобігти можливій агресії проти неї у майбутньому".

Президент Володимир Зеленський наголосив на потребі гарантій безпеки для України до вступу у НАТО. Про це він сказав у розмові з президентом США Джо Байденом у японській Хіросімі 21 травня.

.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського відреагували на пропозиції Франції щодо гарантій безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути