Ексклюзиви
понеділок, 13 липня 2020 10:31

У світі спостерігається "велосипедний бум"

У світі спостерігається "велосипедний бум"
Багато магазинів по всьому світу розпродають велосипеди відразу ж, як тільки до них надходить нова партія. Фото: pixabay

На західних ринках і в Азії виробники велосипедів не можуть задовольнити високий попит покупців.

В період пандемії коронавірусу люди надають перевагу цьому виду транспорту, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Багато магазинів по всьому світу розпродають велосипеди відразу ж як надходить нова партія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший у світі автомобіль нагадував велосипед

"Це той випадок, коли обсяг продажів велосипедів на найбільших світових ринках перевищує пропозицію", - каже консультант Human Powered Solutions Джей Таунлі.

Згідно з даними дослідницької компанії Foxintelligence, у Франції онлайн-продажі велосипедів виросли на 350% в квітні на тлі поширення коронавірусу в Європі. Французька мережа магазинів спортивних товарів Decathlon повідомила, що в багатьох з її магазинів закінчилися бюджетні моделі велосипедів, і "десятки тисяч" людей перебувають в очікуванні нових поставок. Компанія стала купувати старі велосипеди для ремонту і перепродажу, щоб задовольнити попит з боку покупців.

"Ми помітили цей величезний стрибок", - сказав директор із зовнішніх комунікацій Decathlon International Ксав'є Рівуар і назвав поточну ситуацію "велосипедним бумом".

Значний попит на велосипеди обумовлений тим, що багато людей прагнуть уникнути їзди в громадському транспорті через збільшення ризику зараження коронавірусом, тоді як співробітники компаній, відправлені в неоплачувану відпустку, шукають спосіб провести дозвілля. Зростання популярності велосипедів також пов'язано з різким падінням автомобільного трафіку на дорогах у багатьох містах світу в зв'язку з локдаунами.

Недолік пропозиції у магазинах призвів до зростання попиту на послуги з ремонту велосипедів. Багато потенційних покупців задаються питанням, чому виробники не можуть збільшити обсяг виробництва. Такі обмежені можливості пов'язані із заходами соціального дистанціювання, які передбачають дотримання дистанції між працівниками, а також відсутністю персоналу в зв'язку з хворобою або самоізоляцією.

Ще однією причиною дефіциту пропозиції є те, що Китай і Тайвань, 2 найбільші в Азії виробники, опинилися в числі країн, які першими відчули наслідки пандемії, що призвело до масштабних збоїв у їхніх ланцюжках поставок, а також до закриття заводів і портів.

На українському ринку може з'явитися новий електричний велосипед Delfast Top 3.0, який може проїхати 321 км без підзарядки, Його презентував український стартап Delfast. Електробайк здатен розвивати максимальну швидкість до 80 км/год завдяки двигуну в 5000 Вт і 2 електробатареям потужністю 3,5 кВт за год.

Зараз ви читаєте новину «У світі спостерігається "велосипедний бум"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути